ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δάνεια σε μικρομεσαίες εταιρείες από την ΕΤΕπ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2008 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:50
Τη δυνατότητα να αντλήσουν φθηνό χρήμα μέσω της χρηματοδότησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις εμπορικές τράπεζες, αποκτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην Ελλάδα, μέσα σε μια πολύ δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης, η τράπεζα στηρίζει την ευρωπαϊκή οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, χορηγώντας δάνεια συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.
Τα 15 δισ. ευρώ θα διατεθούν την χρονική περίοδο 2008-2009.
Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ δεν γίνεται απευθείας, αλλά μέσω της σύναψης συμφωνιών με εμπορικές τράπεζες με επιτόκιο χαμηλότερο της διατραπεζικής αγοράς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις τράπεζες να δανειοδοτήσουν τις επιχειρήσεις με ελκυστικά επιτόκια.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλάρης, το κόστος του δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην δύσκολη αυτή συγκυρία θα ήταν υψηλότερο εάν δεν υπήρχαν οι γραμμές χρηματοδότησης της ΕΤΕπ στις εμπορικές τράπεζες.
Μέχρι σήμερα, η ΕΤΕπ έχει υπογράψει δανειακές συμβάσεις με 4 ελληνικές τράπεζες, την Εμπορική, την Eurobank, την Πειραιώς και την Παγκρήτια Συνεταιριστική, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ.
Στρατηγική της ΕΤΕπ είναι να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις αυτές καθώς και ο αριθμός των συνεργαζόμενων ελληνικών τραπεζών.
Στις επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντάσσονται πλέον και η χρηματοδότηση για κεφάλαια κίνησης, καθώς και για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για έρευνα και τεχνολογία, προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού κ.ά., γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass