ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ – ΣΤΟ 30% Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ Φ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Αποδέσμευση τιμής φυσικού αερίου από το πετρέλαιο

* Ενεργειακά και καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του ΣΘΕΒ με στελέχη του ΥΠΑΝ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2008 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:51
Αποδέσμευση των τιμών του φυσικού αερίου από την τιμή του πετρελαίου ζητούν οι Θεσσαλοί βιομήχανοι, προσβλέποντας σε μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το εν λόγω καύσιμο. Το αίτημα του ΣΘΕΒ βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου του Συνδέσμου, Νίκου Ρώμνιου, με στελέχη της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές του φυσικού αερίου στη βιομηχανία έχουν σημειώσει αυξήσεις της τάξης του 30% μέσα σε ένα χρόνο. Παράλληλα, όπως ανέφερε στην «Ε» ο κ. Ρώμνιος το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους εντείνεται από τις καθυστερήσεις στον τομέα των ΑΠΕ.
Οι Θεσσαλοί βιομήχανοι εκτιμούν ότι μια αποσύνδεση των εγχώριων τιμών φυσικού αερίου από την πορεία των τιμών του πετρελαίου –εάν τηρηθούν οι διακρατικές συμφωνίες- θα φέρει και αποκλιμάκωση στο κόστος χρήσης του εν λόγω καυσίμου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρόταση έχει καταθέσει και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Κώστας Αγοραστός.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ρώμνιο, οι τιμές του φυσικού αερίου στη βιομηχανία έχουν αυξηθεί κατά 30% μέσα σε ένα χρόνο. Ο ίδιος ανέφερε ότι από τον επόμενο μήνα αναμένονται μειώσεις για τα βιομηχανικά τιμολόγια και ότι οι επιχειρήσεις είναι σε αναμονή αυτής της εξέλιξης.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Οι σημαντικές καθυστερήσεις τόσο στο κομμάτι των επενδύσεων σε ΑΠΕ (κυρίως φωτοβολταϊκά), όσο και στην αξιολόγηση/έγκριση των μεγάλων επενδύσεων (στη Θεσσαλία) από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης –υπενθυμίζεται ότι για επενδύσεις πάνω από 2 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία, ο φάκελος υποβάλλεται στην Αθήνα- εντείνουν τα προβλήματα στην ομαλή επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιφέρεια, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Τα θέματα αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του κ. Ρώμνιου με τον γενικό γραμματέα Ανάπτυξης του ΥΠΑΝ, Κωστή Μουσουρούλη.
ΒΙΠΕ
Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω εργαλείων όπως το ΤΕΜΠΜΕ, η ενίσχυση των βιομηχανικών υποδομών στην Δυτική Θεσσαλία και η προώθηση συστημάτων logistics και εφοδιαστικής αλυσίδας στον ελλαδικό χώρο και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης βρέθηκαν επί τάπητος, μεταξύ άλλων στη συνάντηση του προέδρου του ΣΘΕΒ με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας του ΥΠΑΝ, Μελέτιο Τζαφέρη.
Στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της λειτουργίας του πυροσβεστικού σταθμού στη ΒΙΠΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο-τρεις εβδομάδες, στη βιομηχανική περιοχή Λάρισας, πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης, ενώ πέρυσι είχε σημειωθεί διαρροή ποσότητας αμμωνίας σε εγκαταστάσεις μονάδας (που δεν λειτουργούσε). Έχουμε προφορικές δεσμεύσεις για την άμεση λειτουργία του Σταθμού, είπε στην «Ε» ο κ. Ρώμνιος. Μέχρι τότε, οι εταιρίες του φορέα διαχείρισης προχώρησαν στο διπλασιασμό των περιπολιών της εταιρείας φύλαξης της περιοχής.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass