ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ 13ου ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

«Έμφραγμα» στις τράπεζες λόγω δώρων

* Διερευνητική η πρώτη ημέρα για τα άτοκα δάνεια του ΤΕΜΠΕ από τους επαγγελματίες της Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2008 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:08
Διερευνητική ήταν η πρώτη ημέρα έναρξης της διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για άτοκα δάνεια κεφαλαίων κίνησης μέσω του ΤΕΜΠΜΕ στη Λάρισα. Και αυτό γιατί οι συναλλαγές στις κεντρικές τράπεζες της πόλης, λόγω των πρόσφατων ζημιών, γίνονται μετ΄ εμποδίων.
 Από σήμερα να θυμίσουμε πως θα αρχίσει να δίδεται το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ καθώς μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, οπότε η κίνηση στις τράπεζες θα είναι μεγαλύτερη. Η ταλαιπωρία θα είναι αναπόφευκτη και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή. Από χθες άρχισε και η καταβολή από τον ΟΑΕΔ η συμπληρωματική παροχή δώρου Χριστουγέννων 2008. Η συμπληρωματική παροχή, στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού, θα καταβληθεί σε όσους επιδοτούνται ή επιδοτήθηκαν μέσα στο έτος για τακτική ανεργία και δικαιούνται αναλογίας δώρου Χριστουγέννων.
Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στον ΟΑΕΔ προσκομίζοντας, για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους:
α) το δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους,
γ) βιβλιάριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και
δ) το Ατομικό τους Βιβλιάριο Ασθενείας.
Αρμόδιος υπάλληλος του ΟΑΕΔ θα υπογράφει και θα σφραγίζει το Ατομικό Βιβλιάριο Ασθενείας, βεβαιώνοντας ότι ο κάτοχός του είναι δικαιούχος της συμπληρωματικής παροχής δώρου Χριστουγέννων, προκειμένου στη συνέχεια να του εκδοθεί επιταγή ή να πιστωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός (του δικαιούχου), με το αντίστοιχο ποσό.
Το δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία, υπολογίζεται με βάση το χρόνο λήψης του επιδόματος ανεργίας, στη χρονική βάση από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Συγκεκριμένα αν ο χρόνος λήψης επιδόματος, στο χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2008 ήταν τέσσερις μήνες συμπληρωμένοι, το ποσό που αντιστοιχεί είναι ίσο με ένα μηνιαίο επίδομα ανεργίας. Αν η διάρκεια ήταν μικρότερη των τεσσάρων μηνών, τότε υπολογίζονται 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε ένα συμπληρωμένο μήνα.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕ
Στο μεταξύ από χθες ξεκίνησε η κατάθεση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου δανείων κεφαλαίου κίνησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» που υλοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΕ). Εκατοντάδες επιχειρήσεις του νομού Λάρισας όλων των εταιρικών μορφών που δραστηριοποιούνται σε οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας με εξαίρεση τον πρωτογενή τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, μπορούν να απευθυνθούν στην τράπεζα που συνεργάζονται για δάνειο με εγγύηση του TEMΠME και επιδοτούμενο επιτόκιο διάρκειας τριών ετών. Οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν άτοκο δάνειο που μπορεί να φτάσει το 30% του μέσου κύκλου εργασιών των τριών τελευταίων ετών με ανώτατο όριο τα 350.000 ευρώ, για να το χρησιμοποιήσουν όπως αυτές κρίνουν. Θα μπορούν να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους, να αναχρηματοδοτήσουν υφιστάμενα δάνεια, να πληρώσουν προμηθευτές ή άλλες υποχρεώσεις τους.
Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν χρήματα ή ακίνητη περιουσία που ενδεχομένως ήταν δεσμευμένα ως κάλυψη για άλλα δάνεια ή που θα τους δέσμευε η τράπεζα για το συγκεκριμένο δάνειο αν δεν είχαν την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ.
Χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος:
* Άτοκο κεφάλαιο κίνησης για την επιχείρηση. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας παρέχει επιδότηση που θα καλύπτει πλήρως το επιτόκιο προκαθορισμένο επιτόκιο Euribor+2,1 μονάδες+0,6 εισφ. Ν.125/75)
* Το δάνειο είναι εγγυημένο. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας παρέχει εγγύηση έως 80% της σύμβασης, ενώ για το υπόλοιπο 20% η τράπεζα δεν θα αναζητά περαιτέρω εξασφαλίσεις από την επιχείρηση.
* Το ύψος του δανείου για κεφάλαιο κίνησης μπορεί να φτάσει το 30% του μέσου κύκλου εργασιών της εταιρίας των τριών τελευταίων ετών με ανώτατο όριο δανείου 350.000 ευρώ.
* Η διάρκεια της εγγύησης και της επιδότησης θα είναι 3 έτη, η προμήθεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας θα είναι σταθερή 1% επί της εγγύησης και θα καταβάλλεται εφάπαξ, ενώ η κάθε επιχείρηση έχει το δικαίωμα να υποβάλλει μία φορά αίτηση έτσι ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.
To πρόγραμμα αφορά σε:
1)Επιχειρήσεις που έχουν τουλάχιστον τρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις και τρία συνεχόμενα χρόνια κερδοφορίας.
2) Επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ.
3) Όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας (εξαιρείται η αλιεία, οι υδατοκαλλιέργειες, η γεωργική παραγωγή, η κτηνοτροφία, επιχειρήσεις που διατηρούν βιβλία Α΄κατηγορίας (πλανόδιοι, περίπτερα κ.λπ, επιχειρήσεις που η τράπεζα αξιολογεί αρνητικά ως προς τη βιωσιμότητα τους και την ικανότητά τους να αποπληρώσουν το δάνειο λόγο επιβαρημένων λοιπών στοιχείων (μεγάλες οφειλές,«Τειρεσίας» κ.ά.).
4) Επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
5) Ανεξάρτητες επιχειρήσεις, δηλαδή δεν ανήκουν κατά ποσοστό 25% ή περισσότερο του κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου σε μία επιχείρηση ή από κοινού σε περισσότερες επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών υψηλότερο των 50 εκατ. ευρώ ή ετήσιο συνολικό ισολογισμό υψηλότερο των 43 εκατ. ευρώ.
Η διαδικασία υποβολής θα γίνεται με ηλεκτρονική αίτηση μέσω τράπεζας χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις, ενώ η απάντηση θα δίνεται στους ενδιαφερομένους έως 10 ημέρες από την υποβολή του αιτήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται : Στην ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε., Λ.Αμαλίας 26, Αθήνα 105 57, τηλ.: 210-3310201-4, E-mail : info@tempme.gr, www.tempme.gr. Στο γραφείο πληροφόρησης του ΕΠΑΝ ΙΙ τηλ.: 801 11 36 300   www.antagonistikotita.gr και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης www.ypan.gr ή www.ggb.gr.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass