ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ

Στον "αέρα" τα οικογενειακά επιδόματα

* Εκτός χρονοδιαγράμματος βγήκε και η καταβολή της δ’ δόσης της επιδότησης σίτισης

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2015 0:25

Σε ιδιότυπη διαχείριση των αναγκών και προτεραιοτήτων έως το τέλος του μήνα προχωρά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το βλέμμα στην εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ.. Έτσι, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις στελεχών του υπουργείου Εργασίας, ακόμη δεν έχουν καταβλήθει τα οικογενειακά επιδόματα σε χιλιάδες οικογένειες, που αγωνιούν από τα μέσα Οκτωβρίου. Πρόκειται για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος σε 235.463 δικαιούχους καθώς και για την καταβολή της πρώτης δόσης στους υπόλοιπους περίπου 400.000. Η αρχική πληροφόρηση έλεγε πως τα χρήματα θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, αργότερα κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για τα μέσα Οκτωβρίου, όμως ούτε τότε πιστώθηκαν στους λογαριασμούς. Στη συνέχεια υπήρξε δέσμευση για τις 23 Οκτωβρίου, αλλά τα χρήματα δεν τα είδαν ποτέ μέχρι τώρα οι δικαιούχοι, ενώ ούτε για την ώρα υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα… 

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΗΣΗΣ

Στο μεταξύ εκτός χρονοδιαγράμματος και προγραμματισμού βγήκε η καταβολή της δ’ δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης, σε 145.359 δικαιούχους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους. Το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή κάθε μήνα της συγκεκριμένης επιδότησης. Έως τώρα οι προηγούμενες τρεις δόσεις είχαν καταβληθεί στις 24 κάθε μήνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η καταβολή της δ’ δόσης μεταφέρεται για το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ας σημειωθεί ότι η επιδότηση σίτισης ανέρχεται στο ποσό των 70-220 ευρώ τον μήνα και χορηγείται στους δικαιούχους, ανάλογα με το εισόδημα που έχουν δηλώσει. Η επιδότηση σίτισης είναι προγραμματισμένο να χορηγηθεί σε εννέα μηνιαίες δόσεις, άρα η ολοκλήρωσή της θα γίνει τον Απρίλιο του 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass