ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Οι φόροι ροκανίζουν τους τζίρους των εμπόρων

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2015 0:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Δεκ 2015 0:36

 

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα κινήθηκε και χθες η Λάρισα, με τον καλό καιρό να συνεπικουρεί για λίγο ακόμη, την έξοδο του κόσμου στη στολισμένη πόλη.

Τελευταία Κυριακή του χρόνου και η αγορά ήταν κατάμεστη από μικρούς και μεγάλους. Τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν στις 11 το πρωί και παρέμειναν ανοιχτά έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες όπως και τα πολυκαταστήματα έκλεισαν στις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Την Πέμπτη παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου.

Τα ταμεία τους προσδοκούσαν να γεμίσουν οι έμποροι και καλούσαν τον κόσμο να στηρίξει την τοπική αγορά, "όπως άλλωστε κάνει τόσα χρόνια, για να μένουν τα χρήματα στον τόπο μας", έλεγαν χαρακτηριστικά.

"Θα κάνουμε ταμείο στις 31 Δεκεμβρίου", δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές κληθείς να απαντήσει για την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα, προσθέτοντας ότι "βγήκε ο κόσμος στα εμπορικά καταστήματα της πόλης αλλά το θέμα είναι πόσο αγοράζει και αν αυτά που αγοράζει τελικά επαρκούν. Που δεν επαρκούν για τον εμπορικό κόσμο". Ο καλός καιρός των Χριστουγέννων μπορεί να έβγαλε τον κόσμο έξω και σε πολλές περιπτώσεις να τον κράτησε στην πόλη λόγω και της έλλειψης χιονιού στα χιονοδρομικά κέντρα αλλά όπως επισημαίνει και ο κ. Τσιαπλές "δεν επαρκεί η κίνηση δύο ή τριών ημερών, η αγορά έχει χάσει τη ρέγουλά της". Εξάλλου όπως τονίζουν οι περισσότεροι έμποροι οι φορολογικές υποχρεώσεις ροκανίζουν τον τζίρο τους. Η κίνηση την τελευταία Κυριακή του χρόνου μπορεί να ήταν έντονη αλλά οι καταναλωτές αρκέστηκαν μόνο στην αγορά δώρων για την Πρωτοχρονιά.

Οι εμπορικοί δρόμοι του κέντρου της πόλης χθες Κυριακή έσφυζαν από ζωή καθώς για τους περισσότερους Λαρισαίους ήταν μια ιδανική ημέρα για βόλτα. Οι γονείς εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό πήραν τα παιδιά τους και κατέβηκαν στο κέντρο της Λάρισας. Οι μικρότεροι διασκέδασαν στο λούνα παρκ που στήθηκε στην Κεντρική πλατεία από το Δήμο Λαρισαίων και δεν δίστασαν να ανεβούν σε όλα τα παιχνίδια μιας και η χρήση τους ήταν δωρεάν. Τα μεγαλύτερα παιδιά έδιναν ραντεβού στο παγοδρόμιο επιχειρώντας άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι και τόσο να γλιστρήσουν με τα πέδιλα πάνω στον πάγο.

Στην εορταστική ατμόσφαιρα συμμετείχε και το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, "φορώντας" τη χριστουγεννιάτική του στολή έκανε βόλτες παιδιά και γονείς στην πόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass