ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Η Ελλάδα «ψυχή» της ευρωπαϊκής συνείδησης

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2015 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:31

«Η Ελλάδα αποτελεί την ψυχή της ευρωπαϊκής συνείδησης και ελπίζω να επέλθει η τόσο σημαντική συμφωνία με τους καλύτερους δυνατούς όρους». Στον σφυγμό των εξελίξεων ο επιτετραμμένος, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Alexandre Morois, έκλεισε με αυτό τον τρόπο τον χαιρετισμό του στη δεξίωση, που δόθηκε στην πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα, προς τιμή των 130 εισηγητών του Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών στην Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη (INHESJ) της Γαλλίας.

Στην εκδήλωση, ήταν καλεσμένοι προσωπικότητες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών – διάφορα εξειδικευμένα τμήματα της αστυνομίας, της πολιτικής προστασίας, των λιμενικών αρχών, και του πυροσβεστικού σώματος- της Βουλής των Ελλήνων, στελέχη των ευρωπαϊκών οργανισμών FRONTEX και ENISA και δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και η «Ε». Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ανωτάτων Σπουδών στην Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη (INHESJ), που πραγματοποιεί εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα, είναι δημόσιο γαλλικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1989 και υπάγεται στον πρωθυπουργό. Δραστηριοποιείται στους τομείς της έρευνας, της παρακολούθησης και στρατηγικής ανάλυσης της εσωτερικής ασφάλειας, στους τομείς της υγιεινής, του περιβάλλοντος και της οικονομίας, καθώς και σε εκείνους που ασχολούνται με τη δικαιοσύνη και τα νομικά ζητήματα. Το Ινστιτούτο περιλαμβάνει επίσης το Εθνικό Παρατηρητήριο Εγκληματικότητας και Ποινικής Δικαιοσύνης (ONDRP), που ειδικεύεται στη στατιστική μελέτη της εγκληματικότητας και τις ποινικές διαδικασίες στη Γαλλία. Συγκεντρώνει στους κόλπους του πολλούς εμπειρογνώμονες από διαφορετικούς τομείς, (εκπρόσωποι των δυνάμεων επιβολής του νόμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αιρετοί, νομικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι επιχειρήσεων), προσφέροντας εκπαιδεύσεις σε Γάλλους και ξένους εισηγητές από τους χώρους του δικαίου και της δικαιοσύνης, των εθνικών θεσμών αρμόδιων της εσωτερικής ασφάλειας, σε ανώτερους αξιωματούχους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, καθώς και εκπροσώπους ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το ταξίδι αποτελεί σημαντικό δείγμα της ποιότητας και της εγγύτητας της ελληνογαλλικής συνεργασίας στους τομείς της εσωτερικής ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Στην εκδήλωση, στην πρεσβευτική κατοικία, χαιρέτισε τους προσκεκλημένος ο επιτετραμμένος, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Alexandre Morois και απάντησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Cyril Scott. Στη δεξίωση παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικ. Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αθαν. Κουτρουμάνος και άλλες προσωπικότητες των ελληνικών θεσμών.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass