ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ

Αφιέρωμα στην παράδοση από τον «Αη Βασίλη που... άργησε μια μέρα»

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 0:23

 

Με το φεστιβάλ παραδοσιακών συγκροτημάτων άνοιξε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την αυλαία του το 7ο φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».

Με συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο το φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» παρουσιάζει και φέτος εκδηλώσεις που στόχο έχουν τη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των συσσιτίων. Τη διοργάνωση του φεστιβάλ έχουν αναλάβει οι εθελοντικές ομάδες «Artivistas» και «Προσφέρω». Ο εμπνευστής του φιλανθρωπικού φεστιβάλ Δημήτρης Ακριβούλης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσους από το υστέρημά τους προσφέρουν απλόχερα βοήθεια ενώ ανέφερε ότι «στόχος μας κάθε χρόνο να γίνουμε όλο και περισσότεροι. Το Φεστιβάλ μας να μεγαλώνει, όπως έγινε στην Κομοτηνή που συγκεντρώθηκαν 4 τόνοι τροφίμων».

Αρωγοί στην προσπάθεια των εθελοντών στάθηκαν οι Δήμοι Λαρισαίων και Κιλελέρ. «Η κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου δείχνει ότι έχουμε πετύχει όλοι μαζί κάτι σπουδαίο, να συνδυάσουμε τον πολιτισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη», ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για να προσθέσει ότι «στις 24 Φεβρουαρίου κρίνεται η υποψηφιότητα της Λάρισας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, αυτό που θα πω στην ευρωπαϊκή επιτροπή είναι ότι αυτή η πόλη δεν χρειάζεται ξενοδοχεία, αντιθέτως θα τους πω πως οι άνθρωποί της είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τους ευρωπαίους». Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Αχ. Χατζούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ Αχ. Μπαντρακούλης και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λαρισαίων. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αργιθεατών Νανά Μαυραντζά.

Οι σύλλογοι – φορείς που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και συμμετείχαν στη συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση αφιλοκερδώς είναι οι Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», Σύλλογος Ποντίων ν. Λάρισας, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών Λάρισας και περιχώρων «Oι Καλαρρύτες», Σύλλογος Απανταχού Αβδελιωτών «Η Βασιλίτσα», Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας «Η Αγία Παρασκευή», Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης», Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων ν. Λάρισας «Ο Πόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών, Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος», Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν. Λάρισας, Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ΄ημάς Ανατολή», Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πελασγός», Π.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, Σύλλογος Κρητών ν. Λάρισας «Ο Ψηλορείτης», Χορευτικό Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου της ενορίας Αγίου Αχίλλιου, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Κιλελέρ – Χορευτικό Τμήμα Νίκαιας, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας, Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης.

Στο χώρο του Ωδείου κατά τη διεξαγωγή του φεστιβάλ παραδοσιακών χορών υπήρξε και χώρος ενημέρωσης από τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο «SAVE M.OR.A.S».

Η είσοδος στο ΔΩΛ ήταν «ελεύθερη», καθώς αντί εισιτηρίου ο καθένας προσέφερε τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρας έχει ως εξής: Σήμερα Παρασκευή 10 το βράδυ, Bono music cafe bar - Double Treat dj set

Αύριο Σάββατο 12 το μεσημέρι, Ευχούπολη-Πολύμνια - Παιδικό παιχνίδι με δημιουργίες αγάπης και αλληλεγγύης

Αύριο Σάββατο 7 το απόγευμα, Πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας - Συνάντηση χορωδιών του ν. Λάρισας

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 7 το απόγευμα Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο - Προβολή ταινίας- αφιέρωμα στον Νίκο Παναγιωτόπουλο από τον Σύλλογο Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, 6 το απόγευμα, Μικρό Θέατρο Λάρισας - Θεατρική παιδική παράσταση «Ο Λαγός και η Χελώνα»

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, 10 το βράδυ JOCKERS cafe bar - Live local bands for good cause

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, 5 το απόγευμα Ευχούπολη-Πολύμνια - Παιδικές μαγειρικές και δημιουργίες για παιδιά 3 έως 7 ετών

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, Μικρό Θέατρο Λάρισας, Ανοιχτό κάλεσμα στο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους - Παιδικό: 6 με 7:30 - Εφηβικό: 7:30 με 9 το βράδυ

* Παρασκευή12 Φεβρουαρίου, 10 το βράδυ TONY Music Warehouse - Live with MORTIZ acoustic band

* Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 10 το βράδυ TONY Music Warehouse - Charity vibes - All local djs for good cause

* Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, 9 το βράδυ Μύλος 1927 - Live bands for good cause- DE NOVO - SMOKIN’ WOOD- KICKIN MULES

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass