ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΦΑΛΑΡΑ

«Ο βράχος της Σμαράγδας»

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 8:24

 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, το «Παλαιοβιβλιοπωλείο» και οι εκδόσεις Νησίδες παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο βράχος της Σμαράγδας» της Βίκυς Φαλάρα που εκδόθηκε πρόσφατα. Για το έργο θα μιλήσουν η κ. Βασιλική Μάνδαλου, φιλόλογος- συγγραφέας, ο κ. Άγγελος Ζάχος, κλινικός ψυχολόγος, ο κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, εικαστικός- Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν μουσικά οι κ. Φρόσω Αστ. Κτιστάκη στο πιάνο και ο καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας Νίκος Βασιλάκης στο σαξόφωνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Την παρουσίαση και τον συντονισμό του προγράμματος θα κάνει η συγγραφέας- μελετήτρια κ. Ζωή Καλαφάτη. Το μυθιστόρημα της συγγραφέα Βίκυς Φαλάρα είναι ένα αξιόλογο λογοτεχνικό έργο με πολυσύνθετη πλοκή, που πραγματεύεται τη βία και την κακοδαιμονία στις οικογενειακές σχέσεις, την καταιγίδα που προκαλούν τα πάθη, τα μίση και τα στερεότυπα σε μια κλειστή μικροαστική κοινωνία, την αναζήτηση της εμπιστοσύνης και της αγάπης μέσα από τα απλά και καθημερινά της ζωής. Η συγγραφέας μας προσκαλεί, επίσης, μέσα από την ευφάνταστη μυθοπλασία της να γνωρίσουμε την παράδοση, τους μύθους, την ηθογραφία και τον πολιτισμό, τις αξίες και τις αντιλήψεις μιας εποχής που καθορίζουν την ανθρώπινη μοίρα. Ακόμη, στήνει με τις γλαφυρότατες περιγραφές της ένα σκηνικό που μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα, όπου οι ομορφιές της πατρίδας της εκφράζονται με έναν ανεξάντλητο γλωσσικό πλούτο, υπέροχη εικονοπλαστική δύναμη και πλήθος ηχοχρώματα, που ταξιδεύουν γενναιόδωρα τον αναγνώστη και τον κάνουν κοινωνό στα μύχια μυστικά της.

Η συγγραφέας είναι μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών. Εργάστηκε ως φιλόλογος στην εκπαίδευση με πλούσια περιβαλλοντική και ανθρωπιστική δράση. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, λαογραφικές μελέτες και το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα «Οι αλκυόνες γεννούν το καλοκαίρι» από τις εκδόσεις Οιωνός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass