ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

Μαθήματα υφαντικής και επεξεργασίας μαλλιού

Δημοσίευση: 18 Απρ 2016 9:06

 

 

Εκπαιδευτικά μαθήματα στα πλαίσια σχολικού μαθήματος για την υφαντική και επεξεργασία μαλλιού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, πριν λίγες μέρες στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κ. Βασίλειο Καραβιδέ.

Η κ. Κων/να Μπούτου, διευθύντρια του Δημοτικού Γόννων, είχε την ιδέα παλιά αντικείμενα και εργαλεία χρήσιμα άλλοτε στην υφαντική, να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών της μια άγνωστη εποχή γι’ αυτά γεμάτη μεράκι και αγάπη για καθετί απλό και ταυτόχρονα τόσο πολύτιμο για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Έτσι, από τη θεωρία οι μαθητές να περάσουν στη πράξη με τρόπο διασκεδαστικό και πιο μεθοδευμένο.

Οι κυρίες Ειρήνη Τάσιου και Μαρία Κατσιούλα, εθελόντριες και φίλες του μουσείου, ανέλαβαν να διδάξουν στους μικρούς μαθητές με απλό και λιτό τρόπο πώς λίγο μαλλί από τα ζώα μπορεί να γίνει ένα πολύ όμορφο παραδοσιακό χαλάκι για τα πόδια. Ρόκα, τσικρίκι, ανέμη, λανάρι και αργαλειός άγνωστες λέξεις για τα μικρά παιδιά, γίνονται τώρα χρήσιμα εργαλεία στα παιδικά τους χεράκια, που όλο καμάρι αναδεικνύουν τα νέα τους έργα, τα οποία ύφαναν σε κεραμίδες. Μαθήματα ζωής παρμένα από μια άλλη εποχή που φθάνουν ακόμα και στις μέρες μας.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass