Η Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Ραψάνη

Δημοσίευση: 18 Απρ 2016 9:16

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου , που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το FutureLibrary (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr), στη βιβλιοθήκη Ραψάνης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες», «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Τεμπών , και συγκεκριμένα των Γόννων, Καλοχωρίου , Αμπελακίων και το Νηπιαγωγείο Αμπελακίων ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στο κάλεσμά μας, και συμμετείχαν ενεργά καθώς και μεμονωμένα παιδιά που επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη. Συνολικά υλοποιήθηκαν 9 δράσεις με την συμμετοχή 189 παιδιών .Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το Μαίο.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται , σε όλη την Ελλάδα με δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και παραστάσεις όπερας. Πάνω από 28.000 πολίτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του προγράμματος, από το 2013.

Καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΊΣΝ) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΠΊΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία του κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΊΣΝ, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Τέλος αξίζει να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου , με το Βραβείο στη βιβλιοθηκονόμο που προωθεί συστηματικά και αποτελεσματικά την παιδική/νεανική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας:, το οποίο απονεμήθηκε από κοινού στην κ. Χάιδω Πανταζή, βιβλιοθηκονόμο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών και στον κ. Αθανάσιο Κουρόγλου, βιβλιοθηκονόμο στις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Αθλοθέτης: Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ. Έπαθλο: Βιβλία αξίας 500 ευρώ. Η αναγνώριση στο πρόσωπο της κ. Χάιδως Πανταζή αποτελεί μια μεγάλη τιμή για το Δήμο Τεμπών που προωθεί συστηματικά τον πολιτισμό με κάθε τρόπο στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass