ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Ο καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας και το λεύκωμα «Νίκες Καρδιάς» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2016 18:14

 

 

Το Σάββατο 14 Μαΐου στις 11.30 π. μ. στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης παρουσιάζεται το λεύκωμα «Νίκες Καρδιάς - Η Ελληνική Καρδιοχειρουργική και οι πρωταγωνιστές της» του συντοπίτη μας καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα, διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αλησμόνητου καρδιολόγου Δημήτρη Μπουχλαριώτη, φίλου και συμμαθητή του συγγραφέα και υποστηρίζεται απ’ όλους τους συμμαθητές των γυμνασιακών χρόνων.

Ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Νικόλαος Τσιλιμίγκας, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, η συγγραφέας Άννα Μανωλοπούλου, ο ιστορικός Κώστας Σπανός και ο συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης.

Το λεύκωμα αποτελεί μια πολυτελή, συλλεκτική έκδοση, καθώς στις 950 σελίδες του, καταγράφεται το σύνολο των πεπραγμένων της Ελληνικής Καρδιοχειρουργικής από το 1949 έως το 2013. Με γλαφυρά κείμενα παρουσιάζεται η γέννηση της Καρδιοχειρουργικής στην χώρα μας, η ιστορική της πορεία, τα επιτεύγματα των πρώτων καρδιοχειρουργών, οι επιστημονικές ανακοινώσεις, αλλά και η παρούσα φάση της με όλα τα καρδιοχειρουργικά κέντρα και κλινικές, καθώς και όλους όσοι ως καρδιοχειρουργοί ή βοηθοί τους ασκούν την τόσο σημαντική αυτή ειδικότητα της Χειρουργικής. Η έκδοση πλαισιώνεται με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, 250 πρωτότυπες συνεντεύξεις του συνόλου των πρωταγωνιστών της ειδικότητας, βιογραφικά και σπάνιες φωτογραφίες.

Ο Σωτήρης Πράπας χάρισε στην Ελληνική Καρδιοχειρουργική την οντότητά της, αποπειρώμενος ένα τόλμημα που ουδείς επιχείρησε μέχρι τώρα και βέβαια ουδείς ανέμενε από έναν άνθρωπο που βρίσκεται μόνιμα στα αεροπλάνα τις τελευταίες δεκαετίες διασχίζοντας τον πλανήτη Γη και προσφέροντας τις εμπειρίες, τις έρευνες και τις γνώσεις του σε δεκάδες καρδιοχειρουργικά κέντρα του εξωτερικού, ενώ παράλληλα έχει συμβάλλει στην εξέλιξή της με τρεις προσωπικές μεθόδους και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Ο Σωτήρης Πράπας είναι ένας καταξιωμένος πλέον επιστήμονας που λατρεύεται από χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι πήραν από τα χέρια του ζωή, ένας πρωτοπόρος, ένας άνθρωπος που πέρασε ήδη στην αθανασία εξ αιτίας της προσφοράς του στον άνθρωπο...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass