ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εντυπωσίασαν οι καντάδες τους Τυρναβίτες

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2016 20:16

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σε άλλες μουσικές γειτονιές ταξίδεψαν για δύο ώρες το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου οι παραβρισκόμενοι οι οποίοι απόλαυσαν τη μουσική των Επτανήσων και της Κάτω Ιταλίας μέσα από μια συναυλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου με τίτλο: «Πάμε για μια… Καντάδα;»

Ήταν ένα μουσικό ταξίδι στους υπέροχους και ιδιαίτερα μελωδικούς ήχους της επτανησιακής καντάδας η οποία αποτελεί ένα καθαρά ξεχωριστό μουσικό μέρος του πολιτισμού των Επτανήσων. Παράλληλα, στην εκδήλωση υπήρξε και ένα αφιέρωμα σε ακούσματα και μουσικές της Κάτω Ιταλίας.

Στον χαιρετισμό του πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Γιώργος Πρόικος ευχαρίστησε αρχικά τους πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Αναφέρθηκε στην συνεχή παρουσία του συλλόγου, από την ίδρυσή του, το 1999 μέχρι σήμερα στα πολιτιστικά δρώμενα του Τυρνάβου. Μια παρουσία που ξεφεύγει από τα στενά όρια της Ελλάδας.

Ο κ. Γ. Πρόικος ευχαρίστησε επίσης τον μαέστρο κ. Νίκο Στεφ. Ευθυμιάδη, τα μέλη της χορωδίας τους άλλους συντελεστές, αλλά και τους ιδιώτες συνέβαλαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου συνόδευε εξαμελής ορχήστρα με τους Γιάννη Γράμψα (τραγούδι), Βαγγέλη Τσιαπλέ (μαντολίνο), Δημήτρη Κατσαβάκη (μαντολίνο), Κώστα Μαντέ (πιάνο), Γιώργο Κατσάρα (κρουστά) και Κώστα Γκέκα (τραγούδι, κιθάρα). Αφηγητής ήταν οΓιώργοςΣαράτσης.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάχης Θεσσαλίας κ.Θανάσης Παιδής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτκής του Δήμου Τυρνάβου κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη,ο πρώην δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass