Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΣΤ. ΔΗΜΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ

«Βερδικούσια – Ιχνηλατώντας τη γενέθλια γη»

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2016 9:00

Η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Αστερίου Δήμκου, «Βερδικούσια – Ίχνηλατώντας τη γενέθλια γη» θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στη Βερδικούσια και συγκεκριμένα στο χώρο του Δημοτικού Ξενώνα Βερδικούσιας.

Στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν όλοι οι Βερδικουσιώτες και κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Θα μιλήσουν: Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια, Επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Ευάγγελος Καραμανές, Διευθυντής Ερευνών, Διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Βασίλης Ι. Μάντζαρης, ιατρός παθολόγος-ογκολόγος, τ. διευθυντής παθολογικής-ογκολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, νυν διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟ» Αθηνών. Χρήστος Μιχαλές, καθηγητής φιλόλογος, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βερδικούσιας. Νίκος Ι. Μηλιώνης, επίτιμος δικηγόρος Λάρισας. Νίκος Περ. Βαρσάμης, δημοσιογράφος.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Παύλος Λάλος, συνταξιούχος δημοσιογράφος.

Μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσιας θα αναγνώσουν μικρά αποσπάσματα του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελείται από οκτακόσιες σελίδες και πεντακόσιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, διάσπαρτες και σχετικές με τα εκάστοτε κείμενα. Είναι μια προσφορά στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην παράδοση (στα ήθη και έθιμα), στο θρησκευτικό συναίσθημα των Βερδικουσιωτών (παλαιού και νέου εορτολογίου), στη μετανάστευση, στον αθλητισμό και στις εν γένει δραστηριότητες των κατοίκων από την εποχή της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα.

Με την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου ο συγγραφέας θέλει να προσθέσει άλλη μία μικρή πινελιά στην ιστορία του τόπου του.

Δεν είναι ούτε ιστορικός, ούτε λογοτέχνης. Ό,τι έκανε όμως, το έκανε μέσα από την καρδιά του, από αγάπη και πάθος για το γενέθλιο τόπο. Τυχόν ελλείψεις και ατέλειες είναι σίγουρο ότι θα συμπληρωθούν και θα διορθωθούν στο μέλλον από άλλους πιο ειδικούς μελετητές και ελπίζει ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα αποτελέσει απλά μια προτροπή για τις επόμενες γενιές ζητώντας προκαταβολικά από τους αναγνώστες την κατανόηση και την επιείκεια στην κρίση τους.

Παραδίδοντας ο Θανάσης Δήμκος το συγκεκριμένο βιβλίο στο αναγνωστικό κοινό, απευθύνει και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι τον ενθάρρυναν να τολμήσει, τον στήριξαν και τον βοήθησαν να ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου και να φτάσει στην έκδοσή του που χωρίς τη συμπαράσταση όλων αυτών, η έκδοση αυτή θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass