Ποπ κορν, μπύρα... και θερινό σινεμαδάκι

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2016 12:15

Της Λένας Κισσάβου

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

«Υπάρχουν όμορφα πράγματα στον κόσμο. Όμορφα αλλά δεν κρατάνε...», ισχυρίζεται η πρωταγωνίστρια στην ταινία «Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα», που προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη του δημοτικού θερινού κινηματογράφου του «Μύλου» στη Λάρισα, όμως τελικά στην πόλη μας... κρατάνε.

Χρόνια τώρα, αυτή η πόλη κρατά τη μαγεία του θερινού κινηματογράφου (φέτος μάλιστα έγιναν δύο), τα ζεστά βράδια των καλοκαιρινών μηνών. Χρόνια αντιστέκεται στην κρίση και κρατά την 7η Τέχνη προσιτή στους πολίτες, προσφέροντας στην ψυχαγωγία τους όμορφα βράδια κινηματογράφου, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

ΣΙΝΕ-ΜΥΛΟΣ

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο «Σινέ Μύλος» στον «Μύλο του Παππά» είναι ακόμη «ζωντανός» και από τους λίγους δημοτικούς κινηματογράφους που απέμειναν στη χώρα.

Απ’ την άλλη και οι Λαρισαίοι, στήριξαν και στηρίζουν αυτό το εγχείρημα, που συνεχίζει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Η συμμετοχή του κόσμου δικαιώνει την επιλογή.

Ο «Σινέ Μύλος» άνοιξε τις πύλες του από τα μέσα Ιουνίου και οι Λαρισαίοι... είναι εκεί! Όσοι αγαπούν την 7η Τέχνη δεν χάνουν κάθε νέα ταινία που προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη του, σε όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας του. Απολαμβάνουν κωμωδίες, δράματα, θρίλερ, περιπέτειες, φαντασία, στην «καρδιά» της πόλης και μάλιστα στον υπέροχο χώρο του παλιού βιομηχανικού μνημείου.

Άλλοι, όχι τόσο τακτικοί, επιλέγουν «Σινέ Μύλος», για κάτι διαφορετικό στη ρουτίνα της καθημερινότητας, της ψυχαγωγίας τους και κεντρίζει συνήθως το ενδιαφέρον τους, η προβολή κάποιας ταινίας του γούστου τους.

Για όλους όμως αποτελεί μια οικονομική βραδινή έξοδο, με το εισιτήριο εισόδου στον θερινό σινεμά να διατηρείται στα 4 ευρώ. Τα υπόλοιπα έξοδά τους είναι συνήθως η αγορά μιας μπύρας ή ενός μπουκαλιού νερού και πατατάκια, δηλαδή τα κλασικά συνοδευτικά για την απόλαυση μιας ταινίας!

CINE-VICTORIA

Αυτή η ανταπόκριση των Λαρισαίων, ώθησε μάλιστα να δημιουργηθεί και ένας ακόμη θερινός κινηματογράφος στη Λάρισα, από ιδιώτη, το «VICTORIA», το οποίο λειτουργεί στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, πως το ότι υπάρχει σήμερα μια τόσο καλή βάση κοινού, που αγαπά τα θερινά βράδια κινηματογράφου, οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος και στη δουλειά που έκανε χρόνια γι’ αυτό, ένας Λαρισαίος λάτρης της 7ης Τέχνης, ο αείμνηστος Μπαρμπής Βοζαλής.

Μοναχικός πολλές φορές αγωνιστής για τη διατήρηση και ανάπτυξη της 7ης Τέχνης στην πόλη μας, είχε την επιμονή και την υπομονή να πιέζει και να πείθει κάθε δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα να παραμείνει ζωντανή στη Λάρισα. Καλλιέργησε ένα κοινό το οποίο έτεινε να αυξάνεται κάθε χρόνο και να γεμίζει τις αίθουσες τόσο του θερινού σινεμά «Μύλος», όσο και του χειμερινού που λειτουργεί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Αυτός δε, δεν έλειψε όλα αυτά τα χρόνια, ούτε από μία προβολή και τους υποδεχόταν όλους. Αυτή ήταν άλλωστε η ικανοποίησή του, καθώς βλέποντάς τους, ένιωθε ότι πέτυχε το όραμά του.

Απ’ την άλλη, ο Ανδρέας Χριστοδούλου, παραμένει στην καμπίνα προβολής, κάθε νύχτα και «παλεύει» με τις μπομπίνες. Από τους τελευταίους κινηματογραφιστές, γνωστή φιγούρα του θερινού σινεμά στην πόλη, εδώ και χρόνια.

Είναι πιστός σε αυτή τη δουλειά, γιατί εκτός των άλλων, όπως υποστηρίζει: «είναι αγάπη»!

Έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, κάθε βράδυ, από Δευτέρα με Παρασκευή, η σιδερένια πόρτα του σινεμά, θα είναι ανοιχτή και θα μας υποδέχεται μέχρι τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια, που θα δώσουν το σύνθημα να μαζευτούν οι κίτρινες καρέκλες σκηνοθέτη και τα παραδοσιακά τραπεζάκια καφενείου, μέχρι την επόμενη θερινή σεζόν.

Μέχρι τότε ακολουθούν στη μεγάλη οθόνη οι εξής ταινίες:

ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ»

- Δευτέρα 8 Αυγούστου – Παρασκευή 11 Αυγούστου: «Μικρά όμορφα πλάσματα». Δραματική 2013. Έγχρωμη αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέστιν Κρέτον με τους: Μπρι Λάρσον, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Κάιτλιν Ντέβερ.

Δουλεύοντας σε ένα κέντρο περίθαλψης προβληματικών εφήβων, η νεαρή Γκρέις προσπαθεί να βοηθήσει τους ψυχολογικά ασταθείς ενοίκους του και να βάλει σε τάξη τη δική της προσωπική ζωή.

Μια μικρή διακοπή: Από 12 με 16 Αυγούστου δεν θα γίνουν προβολές. Ενώ την Τετάρτη 17 Αυγούστου το Σινέ Μύλος ξεκινά με τη δραματική ταινία «1001 γραμμάρια». Η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη...

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

- Δευτέρα 8- Τετάρτη 10 Αυγούστου: Η Μάγκι έχει σχέδιο (Κωμωδία).

- Πέμπτη 11 – Τετάρτη 17 Αυγούστου: Η εποχή των Παγετώνων: Σε τροχιά σύγκρουσης (Κινούμενα Σχέδια)- Προβολές: 20.30

- Πέμπτη 11- Κυριακή 14 Αυγούστου: Truman (Δραματική κωμωδία)- Προβολές 22.20

- Δευτέρα 15- Τετάρτη 17 Αυγούστου: Ένας άλλος δρόμος (Δράμα) Προβολές 22.20.

- Πέμπτη 18 – Τετάρτη 31 Αυγούστου: Secret Life of Pets (Κινούμενα Σχέδια) Προβολές 20.30

- Πέμπτη 18 – Τετάρτη 24 Αυγούστου: Χωρίς Παιδιά (Δραματική Κωμωδία) Προβολές 22.20

- Πέμπτη 25 – Τετάρτη 31 Αυγούστου: Ένα ολόγραμμα για τον Βασιλιά (Κωμωδία) Προβολές 22.20

- Πέμπτη 1 – Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου: Πριν έρθεις εσύ (Δράμα) Προβολές 22.15

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass