ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΙΛΑΔΟΣ ΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Δρώμενα από τη Θράκη και τη Μακεδονία

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016 14:21

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κοιλάδος «Ο Φάρος» στο πλαίσιο του εορτασμού του Γενεσίου της Θεοτόκου διοργανώνει διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού σήμερα και αύριο Πέμπτη.

Σήμερα θα παρουσιαστεί μία μουσικοχορευτική παράσταση με λαϊκά δρώμενα από την Θράκη και την Μακεδονία στην οποία θα συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες του ΜΕΣ Κοιλάδος, ΜΕΣ Νέων Καρυών, ΜΕΣ Γέφυρας και Πενταλόφου Θεσσαλονίκης. Οι χορευτές θα παρουσιάσουν ένα ενιαίο πρόγραμμα αναδεικνύοντας στοιχεία χορευτικά και μουσικά μοτίβα των δύο γειτονικών γεωγραφικών διαμερισμάτων. Με το πέρας της παράστασης, χορευτές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να γλεντήσουν υπό τους ήχους παραδοσιακών ακουσμάτων.

Αύριο Πέμπτη και πάλι στην πλατεία του χωριού, οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν με λαϊκούς ήχους που θα αποδώσουν ο Βαγγέλης Τσιαπλές και Αλέξανδρος Τσιωνάς. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ. Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κλειστό χώρο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ποίηση και Μουσική» που εμπεριέχεται στο πρόγραμμα η «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ».Το μουσικό σχήμα των Σπύρου Καβαλλιεράτου, Βαγγέλη Τσιαπλέ, Μαριάννας Ζάχου Και Αλέξανδρου Τσιωνά θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα έντεχνης λαϊκής μουσικής . Θα παρουσιαστούν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, της έντεχνης λαϊκής μουσικής. Θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών όπως Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Μιχάλη Κατσαρού, Μανώλη Αναγνωστάκη και άλλων. Ακόμη σπουδαίων Ελλήνων στιχουργών-ποιητών όπως Νίκος Γκάτσος ,Γιώργος Σκούρτης, Κώστας Τριπολίτης, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Βίρβος, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και άλλοι. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις Λέσχες Πολιτισμού και σε άλλους υπαίθριους χώρους. Στόχος των 25 συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν είναι να ψυχαγωγηθούν οι συμπολίτες μας με σπουδαία Ποίηση και μουσική. Η μουσική και η ποίηση μέσα από αυτά τα τραγούδια είναι κάτι δικό μας, ζωντανό στοιχείο του Νεοελληνικού Πολιτισμού.

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι οι ΜΕΣ Κοιλάδος, ο Δήμος Λαρισαίων και η Τοπική Κοινότητα Κοιλάδος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass