ΣΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Αφιέρωμα στον Γιάννη Πετρίδη

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 8:30

Αφιέρωμα στον Γιάννη Πετρίδη, τον πιο σημαντικό μουσικό παραγωγό της χώρας, διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή του στην Ελληνική Ραδιοφωνία στο σταθμό της Λάρισας!

Μουσικός παραγωγός, συλλέκτης, εκδότης του ιστορικού περιοδικού Ποπ & Ροκ, συγγραφέας, συνεργάτης στις εφημερίδες Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Βήμα κ.α, μουσικοκριτικός, διευθυντής στο ελληνικό παράρτημα της Virgin, τότε που έβγαιναν συγκλονιστικές κυκλοφορίες ταυτόχρονα με το εξωτερικό, μέλος στο αμερικάνικο Rock ‘n Roll Hall of Fame με δικαίωμα ψήφου.

Ο Γιάννης Πετρίδης είναι ο άνθρωπος που έμαθε σύστησε στους ακροατές τους Bob Dylan, David Bowie, Elton John, Bruce Springsteen, Pink Floyd, Eagles, Nirvana, U2, Clash, Queen, Patti Smith, Led Zeppelin, και τόσους άλλους, με τη χαρακτηριστική του φωνή, συνόδεψε τόσες αναμνήσεις, τόσα όνειρα...

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ., το κοινό θα τον γνωρίσει καλύτερα στην εκδήλωση - αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Μύλου, μέσα από την προβολή του ντοκιμαντέρ της Νικόλ Αλεξανδροπούλου «Once in a Lifetime».

Ένα πολυεπίπεδο μουσικό οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαιότερου Έλληνα ραδιοφωνικού παραγωγού, στη μουσική εξέλιξη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, στην έκρηξη του ροκ στη δεκαετία του ’60, στα μουσικά κινήματα που γεννήθηκαν και μας έφερε σε επαφή η εκπομπή του, καθώς και στο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα.

Παρών και ο ίδιος θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό. Μαζί του, ο Λαρισαίος μουσικός παραγωγός της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας Πάνος Καραΐσκος.

Μετά την εκδήλωση ο Γιάννης Πετρίδης θα βρεθεί στη Δημοτική Πισίνα, όπου θα πραγματοποιείται μεγάλο πάρτι – αφιέρωμα στο βινύλιο με τους παλιούς Λαρισαίους φίλους του Djs Βασίλη Βάιλα, Λάμπρο Μπλέκο, Τάσο Γέμτο, Γιάννη Καλιμάνη, Τάκη Πόσιο και Πάνο Καραΐσκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass