ΈΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΕΡΩΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Οι «Παραμυθίες» της Χριστίνας Πολέζε

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2016 11:12

Το πρώτο μυθιστόρημα «Παραμυθίες» της εκπαιδευτικού - συγγραφέως Χριστίνας Πολέζε θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο «Κλου», Μεγ. Αλεξάνδρου την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γ. Σούλτης αντιδήμαρχος, Γ. Σιούλας δημοσιογράφος, Β. Μάνδαλου φιλόλογος – λογοτέχνης. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι κ. Δ. Μπαρδάνη, Α. Καρασακαλίδου και Ε. Ξυνοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δ. Μπαρδάνη. Είσοδος ελεύθερη.

Η συγγραφέας κ. Χριστίνα Πολέζε μιλά στην «Ε» για την πρώτη της συγγραφική απόπειρα.

Οι «Παραμυθίες», όπως αναφέρει, είναι ένα αρθρωτο κοινωνικό-ερωτικό μυθιστόρημα. Πρωταγωνιστές του βιβλίου έξι ζευγάρια, ο Κίμωνας και η Μαρίνα, η Ξανθή και ο Φοίβος, ο Βύρων και η Ερμιόνη, ο Κωνσταντής και η Μάρθα, ο Φώτης και η Ισμήνη, ο Χρύσανθος και η Ελενίτσα. Μέσα από πεζό λόγο, διαλόγους και ποιητικό λόγο μη ομοιοκατάληκτο η συγγραφέας διηγείται τις ζωές τους και στόχους είναι να τους φέρει όλους κοντά, καταδεικνύοντας την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Οι άντρες της ιδιαίτερης αυτής παρέας, έχουν κοινό τόπο, το ψαλτήρι, τη βυζαντινή μουσική. Συναντώνται στο ναό και μιλούν για τη ζωή τους. Μια ζωή, που η συγγραφέας, τη «μαγειρεύει» με τέτοιο τρόπο ώστε ο έρωτας και η αισιοδοξία να έχουν τον πρώτο λόγο.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Μαϊο και ήδη η Χριστίνα Πολέζε ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ερωτική νουβέλα διανθισμένη με φωτογραφίες παλιών πλεούμενων. Στα σκαριά έχει επίσης ένα μυθιστόρημα-αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία και στις κλινικές που αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους. Ορμώμενη από την προσωπική της εμπειρία, η Χριστίνα Πολέζε θέλει να πει με την πένα της, το δικό τους ευχαριστώ στους επαγγελματίες υγείας που περιθάλπουν και φροντίζουν τους απόμαχους της ζωής.

Η συγγραφέας

Η Χριστίνα Πολέζε γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρισα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά και τρεις εγγονές. Είναι διδάκτορας Συγκριτικής Γραμματολογίας του Α.Π.Θ. και συνταξιούχος εκπαιδευτικός του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Δημοσίευσε πλούσιο μεταφραστικό έργο Ξένων Περιηγητών, διηγήματα και παιδικά παραμύθια. Διατηρεί εκπομπή πολιτιστικού περιεχομένου στο Ρ/Σ της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο. Το παρόν είναι το πρώτο μυθιστόρημά της.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass