ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Εντυπωσιακή η καστανογιορτή της Σκήτης

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 10:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») / Του Νίκου Γουργιώτη

Παρουσία πλήθους κόσμου και με πολλές συμμετοχές παραγωγών πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 13η συνεχόμενη χρονιά, η καστανογιορτή της Σκήτης, η γνωστή πια σε όλους γιορτή «Τα δώρα της γης», που για άλλη μια φορά διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, προχθές Κυριακή, όπου ντόπιοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας, να θαυμάσουν, να γευτούν, ή και να αγοράσουν ακόμη, ποικίλα χειροποίητα προϊόντα, να χαρούν παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων των Δένδρων «Άργισσα» και των Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και να χορέψουν στον γενικό χορό υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος του κ. Κωστούλη.

Ψητά κάστανα μοιράστηκαν σε όλους, για όλον τον κόσμο μαγείρεψαν μάγειροι του 2ου ΙΕΚ Λάρισας, οι μαθητές του κ. Λευτέρη Κουτσιμανή, Λένα Μαλούση, Φανή Αποστόλου, Μιχάλης Γιαγκαπούζος και Ασπασία Καραγιώργου, ενώ υπήρχαν και δραστηριότητες από την «Trekking Hellas» για τα παιδιά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπονικών Συλλόγων Δημήτρης Σοφολόγης, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς Βασίλης Λέτσιος, η αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης» Χρήστος Σκαρκάλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Ριζούλης και Γιώργος Μασούρας.

Εκ του διοικητικού συμβουλίου του διοργανωτή συλλόγου, η κ. Κική Μουκούλη αναφέρθηκε στον στόχο της γιορτής που είναι η ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, η προβολή τοπικών προϊόντων και η διάθεση αυτών, μίλησε για την καλλιέργεια της καστανιάς στο Μαυροβούνι, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους κατοίκους της Σκήτης για τις προσφορές τους στη γιορτή, στις γυναίκες του χωριού για την εθελοντική τους εργασία και μεγάλη βοήθεια, ευχαρίστησε ξεχωριστά τον καθένα χορηγό και δωροθέτη της εκδήλωσης και ανέφερε τους πάρα πολλούς συμμετέχοντες παραγωγούς προϊόντων, φυτών, σπόρων και κρασιών ευχαριστώντας τους κι αυτούς για την παρουσία τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass