ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παρουσιάστηκε το «Film Noir» του Αχιλλέα Αρχοντή

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 13:28

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») / Του Νίκου Γουργιώτη

Ο Αγιώτης συγγραφέας Αχιλλέας Ευθ. Αρχοντής παρουσίασε, το απόγευμα του Σαββάτου, στη Λάρισα, το νέο του συγγραφικό εγχείρημα, με τίτλο «Film Noir» από τις εκδόσεις «Εντύποις».

Η παρουσίαση έγινε στο «Μπαράκι του Μύλου», ενώ τη διοργάνωση είχαν αναλάβει ο εκδοτικός οίκος και το βιβλιοπωλείο «Άρτιον» της Αγιάς.

Ο κόσμος από νωρίς βρέθηκε στον χώρο της εκδήλωσης συζητώντας με τον συγγραφέα για το συγκεκριμένο αστυνομικό μυθιστόρημά του, αλλά και για τα προηγούμενα έργα του.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Γιάννης Κρανιάς εκ μέρους των εκδόσεων, η εκπαιδευτικός κ. Αγλαΐα Σκανδάλου και, φυσικά, ο ίδιος ο δημιουργός. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο κ. Αχιλλέας Κ. Αρχοντής, μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αχιλλέας Ευθ. Αρχοντής έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Γεννήθηκε το 1964 στην Αγιά, όπου ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, λογιστής. Είναι μέλος του «Μιλτιάδη Δάλλα» από το 1985 και ένας απ’ τους δημιουργούς της σύγχρονης (2013), ηλεκτρονικής πλέον, έκδοσης των «Αγιώτικων Νέων», της εφημερίδας του «Μιλτιάδη Δάλλα», που από το 1979 ως το 2000 –χρονολογία αναστολής της έντυπης έκδοσής της – αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Αγιάς, αλλά και για τους Αγιώτες της διασποράς. Λάτρης του ερασιτεχνικού θεάτρου, το 1990 εντάχθηκε στη Θεατρική Ομάδα του συλλόγου, της οποίας έχει την ευθύνη από το 2009.

Μεταξύ των έργων του είναι τα θεατρικά «Κλειστές πόρτες», «Η ζωή είναι ωραία», «Οι ήρωες του τίποτα στη γη του πουθενά», η συλλογή διηγημάτων «Σκόνη στον καθρέπτη» και η νουβέλα «Marty “Hoaxie”. Είναι γεγονός». Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς για δύο νουβέλες του και ένα θεατρικό έργο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass