Ρεσιτάλ βιολιού με τον Ιταλό βιολινίστα Alessandro Cazzato

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 11:09

Μια ακόμη μοναδική συναυλία μουσικής δωματίου επιφυλάσσει το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, με έναν καταπληκτικό σολίστ του βιολιού, τον Ιταλό Αλεσάντρο Κατσάτο, το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Ο Alessandro Cazzato, διακεκριμένος σολίστ του βιολιού και παράλληλα με σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας και στην σύγχρονη φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Μπάρι, είναι ένας ήδη γνωστός και ανερχόμενος σολίστ με πολλές συναυλίες στην Ιταλία και το εξωτερικό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Καθηγητής και Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Επίσης υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, o Θεόδωρος Αντωνίου, ο Νικόλαος- Ugo Φώσκολος κ.α.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από πλευράς σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ έτος τους πέντε χιλιάδες πεντακόσιους εκτελεστές (5500).

Ο Ιταλός βιολινίστας Alessandro Cazzato έρχεται στην πόλη μας για να πραγματοποιήσει ένα ενδιαφέρον ρεσιτάλ βιολιού σε ένα πολύ δύσκολο ρεπερτόριο.  

Στο πιάνο θα τον συνοδεύσει ο διακεκριμένος Ιταλός πιανίστας Pietro Gallo στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη, που διαθέτει ένα πιάνο με ουρά και εξαιρετική ακουστική.

Το πρόγραμμα του Alessandro Cazzato περιλαμβάνει συνθέσεις των : Locatelli, Hindemith, Carter, Petrassi και Paolo Geminiani.

Επίσης ο Alessandro Cazzato θα διδάξει σε σεμινάριο βιολιού που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 21 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στο Ωδείο Ευθυμιάδη, για σπουδαστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας.

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Angelo Catelani (1811-1866) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Carlo Gesualdo da Venosa (1566-1613) για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Giovanni Paisiello (1740-1816) για τα 200 χρόνια από το θάνατό του, Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του και Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του.

Επαγγελματίες καλλιτέχνες όπως ο βιολινίστας Alessandro Cazzato κι ο πιανίστας Pietro Gallo προσφέρουν καταπληκτικές συναυλίες, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι ακροατές μιας επαρχιακής πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass