ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Μνημεία και τέρατα» στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 07 Νοε 2016 8:00

Η Aντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, η ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας και το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης για παιδιά, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Στέφανου Παπαδόπουλου με τίτλο «Μνημεία και τέρατα».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στο έκτακτο συμβούλιο του νυχτερινού ουρανού, η ομόφωνη απόφαση δεν αργεί να παρθεί. Ο αλαζόνας ήλιος-βασιλιάς αξίζει ένα καλό μάθημα. Με όπλα την κολακεία, το κουτσομπολιό, αλλά και λίγη αστερόσκονη, η πολυμήχανη Σελήνη θα σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους πιο λαμπρούς υπηκόους του, τα ξακουστά μνημεία. Ο Παρθενώνας, ο πύργος του Άιφελ, το Μπιγκ Μπεν και άλλα αριστουργήματα, θα πέσουν θύματα της ίδιας τους της έπαρσης, ντροπιάζοντας τον εαυτό τους και το άστρο της ημέρας με τις κακόγουστες επιλογές τους. Πώς θα λάβει τέλος αυτή η ουράνια διαμάχη;

Ένα ευρηματικό παραμύθι του συγγραφέα Στέφανου Παπαδόπουλου που θυμίζει πόσο λεπτή είναι η κλωστή ανάμεσα στην έπαρση και την υπερηφάνεια και πώς η ανασφάλεια μας καθιστά ευάλωτους στη γελοιοποίηση όσο και στην κολακεία. Μια ευφάνταστη περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο της αρχιτεκτονικής, που διδάσκει ότι, ανεξάρτητα από τους ψηλούς πύργους και τα μεγαλειώδη μνημεία, δεν υπάρχει παιδεία και πολιτισμός χωρίς ευγένεια και σεβασμό για τους άλλους.

Το βιβλίο “Μνημεία και Τέρατα” συνοδεύεται από δωρεάν εφαρμογή για συσκευές Android (4,4+) ή iOS που το μετατρέπει σε ένα διαδραστικό εργαλείο μάθησης με χρήση των τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Τα μνημεία του βιβλίου ζωντανεύουν σε 3D πάνω στις σελίδες του. Περιλαμβάνει 7 μνημεία:

Παρθενώνας, Πύργος του Άιφελ, Πύργος της Πίζας, Μεγάλη Πυραμίδα, Μπιγκ Μπεν, Μουσείο Γκουγκενχάιμ, Άγαλμα της Ελευθερίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass