ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Συναυλία στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2015 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:25

 

Μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη - Κώστα Γιαννίδη, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου, στη Νέα Πολιτεία, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της διεξαγωγής του πολιτιστικού προγράμματος «Γιάννης Κωνσταντινίδης - Κώστας Γιαννίδης», με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Ντριγκόγια Βασιλική, Κοσμάνου Βασιλική, Τσιούκα Ευαγγελία, Βλιτσάκη Ελεάνα.

Στόχος της συναυλίας είναι η ουσιαστική γνωριμία και εξοικείωση των μαθητών, αφενός με τον πλούτο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και αφετέρου με τις συνθετικές πρακτικές του 20ού αιώνα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αποδώσουν έργα του Γιάννη Κωνσταντινίδη παίζοντας πιάνο, βιολί ή τραγουδώντας, ενώ μεταξύ άλλων θα ερμηνεύσουν και γνωστά τραγούδια του Κώστα Γιαννίδη (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του συνθέτη) όπως τα «Ξύπνα, αγάπη μου», «Γκρίζα ματάκια» κ.ά.

Τη συναυλία θα προλογίσει ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Πέτρος Βούβαρης.

Συμμετέχουν οι μαθητές: Βιολί: Γκουλέτσος Χρήστος. Πιάνο: Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος, Καμπά Νικολέττα, Καραβασίλη Κατερίνα, Καρβέλλα Ειρήνη, Κουτούγια Έλβα, Πέτρου Ερατώ, Τερζή Σοφία. Τραγούδι: Γκουλέτσος Χρήστος, Θεοδωρίδου Θεοδώρα, Καρβέλλα Ειρήνη, Καρβούνη Φαίδρα, Κουτούγια Έλβα, Μάρκου Ελένη, Μπλιούμπα Χριστίνα, Σεβδαλή Ιωάννα. Επίσης, συμμετέχουν τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου: χορωδιακό σύνολο Musicarte και σύνολο Μουσικής Δωματίου. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass