Η Λαρισαία Μ. Δημάκη εκθέτει στη Σαουδική Αραβία

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 10:00

Στην ετήσια έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Πανεπιστήμιο KAUST (King Abdullah University of Science & Technology) στη Σαουδική Αραβία συμμετέχει η Λαρισαία Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Δρ Μαρία Δημάκη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την 1η Μαρτίου με συμμετοχές από όλο τον κόσμο που θα παρουσιάζονται για το μήνα Μάρτιο στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Η Δρ Δημάκη εκθέτει δουλειά της χρησιμοποιώντας την προσωπική της τεχνική, της χαρακτικής σε ακτινογραφίες, γνωστής πλέον από τα φοιτητικά της χρόνια με τις διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές σε εκθέσεις. Στόχος της να τονίσει σε ένα χώρο διεπιστημονικό με πρωτιές και καινοτομίες στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, τη στενή σχέση της Τέχνης με την Επιστήμη. Οι τίτλοι των έργων παρουσιάζονται εσκεμμένα στα ελληνικά με αγγλικούς χαρακτήρες όπως «Hypnos», «Anthos», «Therismos» και «Ptosis» με εννοιολογική εξήγηση και καλλιτεχνική ερμηνεία σε ένα μέρος πολυπολιτισμικό όπου η ελληνικότητα δεν περιορίζεται στα στενά χωρικά μας όρια αλλά οφείλει να επεκτείνεται και σε χώρους και λαούς με διαφορετική νοοτροπία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass