ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: Από το ροκ στο έντεχνο λαϊκό

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:09

Γράφει ο Πέτρος Χατζής

Με το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, ως σμηνίτης στη Λάρισα, ο Νίκος γύρισε στη γενέτειρα του τη Θεσσαλονίκη, όπου ανασυστήνει το ροκ συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ».

Με το συγκρότημα αυτό δίνει αρκετές συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως και στη Λάρισα, στα μουσικά κυριακάτικα πρωινά που δίνονταν τότε στο κινηματοθέατρο «ΔΙΟΝΥΣΙΑ».

Το γκρουπ αυτό διαλύθηκε άδοξα… από το καθεστώς εκείνης της εποχής. Στη συνέχεια δημιουργεί τη μπάντα «ΖΗΛΩΤΗΣ» και κάνει προσπάθειες, να προωθήσει τη δουλειά του στο εξωτερικό.

Πράγματι ηχογραφεί μερικά μουσικά κομμάτια χωρίς μεγάλη επιτυχία, γιατί όπως λέει ο ίδιος, αν δεν υπάρχει μάνατζερ είναι δύσκολο να κάνεις καριέρα εκτός Ελλάδας. Επιστρέφει λοιπόν στην Ελλάδα και για καλή του τύχη ο Διονύσης Σαββόπουλος ανεβάζει τη μουσική παράσταση «ΑΧΑΡΝΕΙΣ» του Αριστοφάνη.

Λαμβάνει μέρος στην παράσταση μαζί με το Μανώλη Ρασούλη , το Νίκο Ξυδάκη και άλλους καλλιτέχνες. Δύο χρόνια μετά οι τρείς τους δημιουργούν αυτό που έμελλε να αφήσει τη σφραγίδα στο έντεχνο λαϊκό, με το δίσκο «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ».

Με τις επιτυχίες «ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ», «ΤΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΗ» «ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» κ.α. γίνεται ευρύτερα πολύ γνωστός και αγαπητός.

Αργότερα ηχογραφεί το «ΧΑΡΑΤΣΙ». Με αυτή την δουλειά ο Νίκος παντρεύει τη ροκιά με το μπαγλαμά και την ηλεκτρική κιθάρα. Το στυλ μουσικής του Παπάζογλου το διδάσκονται και το ακολουθούν πολλοί δημιουργοί μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass