ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Χοροί στο Μακρυχώρι

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 15:45

Ξεκινά σήμερα στο Μακρυχώρι το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την επωνυμία «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου.

Φέτος συμμετέχουν ομάδες παραδοσιακού χορού από την Ουγγαρία και την Πολωνία, καθώς και από την Ελλάδα, όπως ο ΜΕΣ Καλλιπεύκης, ο «Αριστοτέλης» Φλώρινας, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, ο ΜΕΣ Αβέρωφ «Θετταλός» και φυσικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου. Η μεγάλη γιορτή του παραδοσιακού χορού θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 19 Ιουλίου. Σήμερα, στις 9 το βράδυ, θα γίνει η επίσημη υποδοχή των ξένων ομάδων στην πλατεία Μακρυχωρίου και θα ακολουθήσουν εργαστήρια χορού, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να χορέψουν χορούς από την κάθε χώρα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το Σάββατο το πρωί, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη θέση «Πατωμένη» στην Καλλιπεύκη και στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού θα δοθεί χορευτική παράσταση από τις ξένες χορευτικές ομάδες, τον ΜΕΣ Καλλιπεύκης και τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 9.30, το φεστιβάλ μετακομίζει στα παράλια του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στο Καστρί Λουτρό, όπου και εκεί θα δοθεί χορευτική παράσταση.

Το Φεστιβάλ έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα. Αναδεικνύει – στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ ολοκλήρου στηρίζεται σε εθελοντές.  Οι αποστολές θα διαμένουν στο Μακρυχώρι και η διαμονή, η σίτιση και η φιλοξενία γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές, τις γυναίκες του Συλλόγου και τους χορευτές. Αρωγοί σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass