ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η αρμονία της Φύσης μέσα από τη λαϊκή παράδοση

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 15:40

Τη νέα τους μουσικοχορευτική παράσταση με γενικό τίτλο «Ορατά κι Αόρατα της Φύσης - Η αρμονία των Τεσσάρων…» θα παρουσιάσουν στο κοινό της Λάρισας οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Σ. Χάλκης, Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ «Θετταλός», Μ.Ε.Σ Γλαύκης, Π.Σ Πυργετού και Μ.Ε.Σ Συκουρίου σήμερα Παρασκευή στις 9.15 το βράδυ στο Κηποθέατρο Λάρισας.

Ο τίτλος της παράστασης παραπέμπει στις κοσμογονικές και οντολογικές αντιλήψεις που εκφράστηκαν ήδη από την ελληνική αρχαιότητα. Ο στόχος του είναι να προβληματίσει το κοινό και να θέσει σε εγρήγορση τη σκέψη του γύρω από τα θεμέλια συστατικά της φύσης που δεν είναι άλλα από τον αέρα, τη γη, τη φωτιά και το νερό, σε καθένα από τα οποία ή στο αρμονικό σύνολό τους οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και οι σύγχρονοι μελετητές αποδίδουν την γένεση των πάντων. Μέσα από το χορό και το τραγούδι οι χορευτές θα παρουσιάσουν με θεατρικότητα τη θέση των τεσσάρων γενεσιουργών δυνάμεων στη λαϊκή παράδοση, αποκαλύπτοντας τις ευεργετικές αλλά και καταστροφικές τους ιδιότητες, μέσα από τη σύνδεσή τους με έθιμα και παραδόσεις που οι ρίζες τους παραπέμπουν στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

«Αέρας, Γη, Φωτιά, Νερό: Οι ζωτικές δυνάμεις της δημιουργίας. Τέσσερα στοιχεία της φύσης και του πλανήτη με τα οποία βρισκόμαστε σε μόνιμη μάχη. Από τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους οικοδομούνται όλα τα υλικά και άυλα, ορατά κι αόρατα αντικείμενα του Σύμπαντος. Παράλληλα, λειτουργούν ως σύμβολα της ζωής, του νου και άλλοτε της παρακμής και του θανάτου. Οι συντελεστές της παράστασης θα συνδέσουν τολμηρά αέρηδες κι αερικά. Θα αναδείξουν την κακοτράχαλη γη και τους αγώνες για την υπεράσπισή της. Θα παρουσιάσουν τις απόκρυφες δυνάμεις της φωτιάς και θα στροβιλιστούν όπως οι δίνες του νερού.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων: Ε.Σ. Χάλκης, Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ «Θετταλός», Μ.Ε.Σ Γλαύκης, Π.Σ Πυργετού, Μ.Ε.Σ Συκουρίου, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Καλαρρύτες» και «Ξένιοι Κρήτες». Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί: Παναγιώτης Λάλεζας (τραγούδι), Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο, φλογέρα), Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο -τραγούδι), Λευτέρης Γάλος (βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Γεράκης Τσαρμαντίδης (κλαρίνο, τσαμπούνα, ζουρνάς), Στάθης Γκαντίρης (γκάιντα, ζουρνάς), Κωστής Κυριτσάκης (κρητική λύρα-τραγούδι), Μπορμπουδάκης Μάριος (λαούτο- τραγούδι), Θοδωρής Κυριλλίδης (ποντιακή Λύρα), Γκόγκουρας Δημήτρης (μπουζούκι).

Η ιδέα και η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον κ. Σωτήρη Καραβασίλη. Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Παιδιά δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass