«Κοντέσσα Βαλέραινα» στο «Θεσσαλικό»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:19

Το αριστουργηματικό έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου: «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας», θα παιχτεί σήμερα Σάββατο 28 και αύριο Κυριακή: 29 Μαρτίου στο «Θέατρο του Μύλου». Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο της «Θεατρικής Άνοιξης» του «Θεσσαλικού Θεάτρου», που συνεχίζεται με μεγάλη προσέλευση κοινού, η οποία ξεπερνάει κάθε προηγούμενη διοργάνωση. Toν «Θρυλικό» ρόλο της κοντέσσας Βαλέραινας, ερμηνεύει η σπουδαία πρωταγωνίστρια του «Εθνικού Θεάτρου» Μαρία Σκούντζου. Στους άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η: Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστος Ευθυμίου, Ελένη Βουτυρά, Κώστας Ζέκος, Στέλιος Καραγεωργίου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Φρατζεσκάκη.

«Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας» είναι από τα κορυφαία έργα του Ξενόπουλου και η υπόθεση διαδραματίζεται στην Ζάκυνθο, όπου οι Βαλέρηδες, αρχοντική γενιά, έχουν ξεπέσει οικονομικά, αγγίζοντας τα όρια της φτώχειας. Η «Κοντέσσα Βαλέραινα» έρχεται από το χθες για να μας μιλήσει για το σήμερα. Ζώντας σε μια εποχή που τα μεγάλα ιδανικά «ξεπουλιούνται» όσο- όσο για τα λεφτά, το ήθος, η ευγένεια και οι αρχές υποχωρούν μπροστά στην ανάγκη που δημιούργησαν οι καταστάσεις. Το αριστούργημα του Ξενόπουλου αποδεικνύεται τόσο σημερινό κι επίκαιρο, παρόλο που γράφτηκε πριν από 110 χρόνια. Ο ίδιος ο Ξενόπουλος το θεωρούσε ένα από τα καλύτερα έργα του» Σκηνικό-κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης.Μουσική επιμέλεια: Μαρία Χριστίνα Κριθαρά - Γιώργος Φραντζεσκάκης. Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης, βοηθοί σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά – Στέλιος Καραγεωργίου.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass