* Σε Λάρισα - Ελασσόνα με χορευτές και μουσικές από Αλγερία, Γεωργία, Κουρδιστάν

Φολκλόρ και παράδοση στα "Αραδοσίβια 2017"

Μεγάλη ήταν και αυτή τη φορά η ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το αγροτικό-εθνογραφικό μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας, σε Λάρισα και Ελασσόνα.

Το 23ο Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι «Αραδοσίβια 2017» καθώς και η 12η έκθεση τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κόσμου αυτό το Σαββατοκύριακο. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από τη Γεωργία και την Ελλάδα, καθώς και οι διεθνείς μουσικοί Yelas, από την Καβυλία Αλγερίας και Μέμο Τσιαπάν, από το Κουρδιστάν, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου ενώ και η έκθεση με προϊόντα όπως: Τσίπουρο, Κρασί, Ούζο Τυρνάβου και κτηνοτροφικά προϊόντα, όπως Φέτα Ελασσόνας και άλλα τοπικά εδέσματα, καθώς και διάφορα λαογραφικά εκθέματα και είδη λαϊκής τέχνης, ζωγραφική τιμήθηκε δεόντως από τους επισκέπτες. Ο Σύλλογος των Απανταχού Απόδημων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Βαθύλακκου Κοζάνης και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ριζόμυλου Μαγνησίας «Η διάπλαση», παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η κ. Βίκη Χατζηκυριάκου, ενώ ο πρόεδρος του Μουσείου - Δρ. Κοινωνιολογίας κ. Κώστας Σαχινίδης είχε την επιμέλεια και τον όλο συντονισμό των εκδηλώσεων. Η πρώτη ημέρα του διεθνούς αυτού μουσικοχορευτικού πανηγυριού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ ενώ η δεύτερη μέρα στον υπαίθριο χώρο του Αγροτικού Μουσείου στα Αραδοσίβια Ελασσόνας. Τα «Αραδοσίβια 2017» ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass