ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η «ΔΑΦΝΗ Η ΜΟΝΑΚΡΙΒΟΥΛΑ» ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΜΟΥΣΙΩΝΗ

Τα παραμύθια διδάσκουν

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 15:13

H «Δάφνη Η Μονακριβούλα» της Λαρισαίας συγγραφέως Λίνας Μουσιώνη, παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο θέατρο ΟΥΗΛ σε μια εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, όπου το παραμύθι είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Ο αντιδήμαρχος Kοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, μιλώντας για τη Λίνα Μουσιώνη, ανέφερε ότι είναι μια παραμυθού που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης να ονειρεύονται. «Τα παραμύθια λέει ο Τριβιζάς είναι ένα ασφαλές καταφύγιο, όπου μπορείς να ξεφύγεις από καθετί που σε βασανίζει. Είναι οι αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας. Ένα νοσταλγικό κουτί που σου επιτρέπει να φυλάς το παιδί που βρίσκεται μέσα σου, να αισθάνεσαι ανέμελος και ασφαλής. Να ονειρεύεσαι. Τα παραμύθια διδάσκουν. Μιλάνε για ήρωες και δράκους, πρίγκιπες και κακές μάγισσες, για το σωστό και το λάθος, για το καλό που πάντα θα νικά το κακό. Η Λίνα και μ’ αυτό το βιβλίο της απευθύνεται σε όλους μας, στους γονείς μιας δύσκολης εποχής που μας αλλάζει, μιας εποχής με προκλήσεις και πολλά ερωτηματικά για το μέλλον. Η Λίνα ήταν και θα είναι πάντα μια δασκάλα των παιδιών μας που μας μιλά με την τέχνη της για πράγματα δύσκολα και συγχρόνως αληθινά» σημείωσε μεταξύ άλλων και κατέληξε με τη φράση «Τα παραμύθια διδάσκουν! Και η Λίνα το ξέρει καλά».
Η ψυχολόγος κ. Βάσια Νημά, με αφορμή το βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη έκανε μια διαδραστική προσέγγιση του βιβλίου έχοντας στο επίκεντρο τα συναισθήματα. Παρουσιάζοντας τα συναισθήματα, που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες της Δάφνης της Μονακριβούλας (χαρά, λύπη, ζήλεια), η κ. Νημά τόνισε ότι η αναγνώριση και η έκφραση των συναισθημάτων συνδέονται άµεσα µε την ψυχική υγεία των παιδιών και τη συναισθητική νοημοσύνη τους. Σκοπός, της διαδραστικής παρουσίασής της, ήταν να βοηθηθούν τα παιδιά να αναγνωρίσουν σε ένα γνωστικό αρχικά επίπεδο πόσο πολλές και διαφορετικές συναισθηµατικές εμπειρίες µπορούν να βιώσουν και πόσο αποδεκτά είναι όλα τα συναισθήματα και ευχάριστα και δυσάρεστα. Η σχολική Σύμβουλος 11ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Phd Άρτεμις Παπαδημητρίου προσέγγισε το βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη από την παιδαγωγική του πλευρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass