Βυζαντινά και θρησκευτικά μνημεία του ν. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 16:10

Η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και η Χριστιανική Αγωγή Καρδίτσας, αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6μ.μμ, στην αίθουσα της Χριστιανικής Αγωγής, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τα βυζαντινά και θρησκευτικά μνημεία του ν. Καρδίτσας».

Εισηγήτριες οι Αρχαιολόγοι κ. Κρυσταλλία Μαντζανά και η Σταυρούλα Σδρόλια, οι οποίες για σχεδόν τριάντα χρόνια εργάστηκαν στον Ν. Καρδίτσας, ως υπεύθυνες της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και συνέβαλαν τα μέγιστα, στην καταγραφή, φωτογράφηση, μελέτες και εργασίες αναστήλωση, ανάδειξης και προβολής των Μοναστηριών και Ιερών Ναών του ν. Καρδίτσας.

Σήμερα, η κ. Μαντζανά είναι προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων του ν. Τρικάλων και η κ. Σδρόλια προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας και υπεύθυνη του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, συνεχίζοντας το ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους.

 Η κ. Μαντζανά, θα μιλήσει για το Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου στο οποίο είχε την επίβλεψη αναστήλωσης και η κ. Σδρόλια θα προβάλει σημαντικά θρησκευτικά μνημεία του νομού.

Τις δύο αρχαιολόγους θα προλογίσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Βασίλης Τσαντήλας που συνεργάζεται μαζί τους επί σειρά ετών και ο κ. Γεώργιος Κλήμος, συγγραφέας και ερευνητής της τοπικής ιστορίας και θα τους απονεμηθούν αναμνηστικά, έργα της καθηγήτριας Καλών Τεχνών κ. Μάρθας Μακρή, από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του τεράστιου έργου τους των ιδίων και των συνεργατών τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass