Διάλεξη Παντερμαλή στο Διαχρονικό

ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 16:00

Τα καλά του φόρεσε χθες το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για να υποδεχτεί τον επίτιμο καλεσμένο του, πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρη Παντερμαλή.

Ο κ. Παντερμαλής βρέθηκε στη Λάρισα και στο Διαχρονικό Μουσείο για να δώσει διάλεξη με θέμα "Δέκα χρόνια Μουσείο Ακρόπολης". Την εκδήλωση, που έγινε στον χώρο Διαλέξεων του Μουσείου, άνοιξε η έφορος Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια που επισήμανε μεταξύ άλλων ότι "Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε εδώ μαζί μας τον κ. Παντερμαλή ο οποίος ήταν καθηγητής μας στην Αρχαιολογία και μας έμαθε όσα ξέρουμε. Σήμερα θα τον ακούσουμε με την ιδιότητά του ως προέδρου του Μουσείου Ακρόπολης και θα αντλήσουμε από τη μεγάλη του πείρα". Ακολούθως ο αρχαιολόγος κ. Γιώργος Τουφεξής αναφέρθηκε στο βιογραφικό του κ. Παντερμαλή και μεταξύ άλλων σημείωσε "…Ο ρόλος του στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης άρχισε το 2000 ως προέδρου του Οργανισμού Ανέγερσης του νέου Μουσείου που διεξήγαγε τον διαγωνισμό για το κτίριο του Μουσείου. Συνεχίστηκε με το μουσειολογικό πρόγραμμα, την οργάνωση και τη διαχείριση του Μουσείου από τη θέση του προέδρου από την έναρξη της λειτουργίας το 2009 μέχρι σήμερα και έχοντας εν τω μεταξύ υπερκεράσει πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες που εμπόδιζαν την κατασκευή του Μουσείου στη θέση όπου επιλέχτηκε η χωροθέτησή του. Σήμερα οι θέσεις των "ξενιτεμένων" γλυπτών του Παρθενώνα περιμένουν καρτερικά την επιστροφή τους, που ελπίζουμε να μην αργήσει". Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου κ. Γιάννης Σιούλας σημείωσε την ανάγκη τα περιφερειακά μουσεία να επωφεληθούν από το brand name του Μουσείου Ακρόπολης. Επειτα ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη του κ. Παντερμαλή που ακολούθησε όλη την πορεία της κατασκευής του Μουσείου: από τους πρώτους άγονους διαγωνισμούς, τις αντιδράσεις, τα δικαστήρια μέχρι το σήμερα και την επιτυχία του Μουσείου να συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα μουσεία του κόσμου με 6.000 επισκέπτες ημερησίως. Ο πρόεδρος του Μουσείου επίσης αναφέρθηκε στον χώρο της ανασκαφής που προετοιμάζεται και θα ανοίξει για το κοινό το καλοκαίρι το 2019, μίλησε για το πώς πρέπει να δει κανείς τα έργα τέχνης, από τη μια μεριά τα πρωτότυπα και από την άλλη πώς ήταν -υποθετικά βέβαια, αλλά με αρκετή βεβαιότητα- τον 6ο και 5ο αιώνα π.Χ. έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει μία ολοκληρωμένη αντίληψη. Επίσης αναφέρθηκε στις περιοδικές εκθέσεις που έκανε το Μουσείο και φιλοξένησε εκθέματα από ελληνικά αλλά και ξένα μουσεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα κ. Αννυ Ψάρρα, ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Ιωάννης Τόλιας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Βασίλης Καραπιπέρης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας επιπυραγός Δ. Κουλούλας, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, οι επίτιμοι έφοροι Αρχαιοτήτων Αθανάσιος Τζιαφάλιας και Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης, οι πρόεδροι των συλλόγων Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης και Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Νίκος Σκεντέρης και Γιάννης Μπέφας αντίστοιχα, και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass