Η ποιότητα στη συντροφικότητα «περνά» και από τον αποχωρισμό

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2018 22:10

Οι συντροφικές σχέσεις ξεκινούν με την αρχή της ύπαρξής μας. «Η πρώτη συντροφική σχέση είναι με τη μητέρα μας, μέσα από τους χτύπους της καρδιάς της κατά την εμβρυική ηλικία μας και έπειτα συνεχίζεται με τη μυρωδιά της…».

Τις δικές του αναφορές, όπως τις περιγράφει στο βιβλίο του «Συντροφικότητα- Αποχωρισμός στις ανθρώπινες σχέσεις» έκανε ο Ψυχαναλυτής Θεραπευτής κ. Τρύφωνας Ζαχαριάδης στη διάλεξη που έδωσε χθες στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν στον «Μύλο» οι εκδόσεις «Αρμός», το ΝΗΜΑ Κέντρο Στήριξης για το Παιδί και την Οικογένεια, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Βιβλιοπωλείο «Καλτσάς».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφερόμενος στη συντροφικότητα επισήμανε πως έχει ποιότητα μόνο όταν το άγχος για τον αποχωρισμό δεν είναι έντονα σημαντικό.

Μέσα από την ομιλία του ο ψυχοθεραπευτής ανέδειξε διάφορα λάθη που συντηρεί η ελληνική κοινωνία τονίζοντας πως: «Η ελληνική οικογένεια μέσα από την προσπάθεια της να εκφραστεί και να δέσει, δημιουργεί δυσκολίες στο να αποχωριστεί το παιδί από την οικογένειά του».

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη στο Δημιουργικό Εργαστήρι του ΝΗΜΑτος κ. Κωνσταντία Χαλδούπη, η οποία στον χαιρετισμό της εξήγησε το πάθος που υπάρχει για την συντροφικότητα αλλά ταυτόχρονα και τον φόβο για τον αποχωρισμό και συμπλήρωσε: «Ο αποχωρισμός είναι απαραίτητος για την εξέλιξη της ζωής του ανθρώπου».

 

Ραφαέλα Παπαοικονόμου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass