Ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού

ΜΑΓΕΨΕ Η INDONNATION ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΛΩΛ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 16:08

Αγαπημένες μελωδίες διασκευασμένες πρώτη φορά για γυναικεία χορωδία παρουσίασε στο κοινό της πόλης χθες το βράδυ το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας InDONNAtion. Το κοινό ταξίδεψε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού με τη μοναδική ερμηνεία του γυναικείου φωνητικού συνόλου.

Τραγούδια των Λίντα, Μπέλου, Πόλυς Πάνου, Μαρινέλλας, Μερκούρη, Μοσχολιού, Μούσχουρη, Αρλέτας, Τσανακλίδου, Πρωτοψάλτη, Βιτάλη, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Κανά παρουσιάστηκαν σε μια διαφορετική εκτέλεση. Αγαπημένες μελωδίες διασκευάστηκαν πρώτη φορά για γυναικεία χορωδία και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού της πόλης. Η ιδιαίτερα απαιτητική επεξεργασία για χορωδία και πιάνο, έγινε από τον συνθέτη Μιχάλη Σαπουντζή. Επίσης, για πρώτη φορά η πολυβραβευμένη χορωδία παρουσίασε αμιγώς ελληνικό ρεπερτόριο και ανέδειξε με σεβασμό και αγάπη τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν σημαντικές ερμηνεύτριες στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας επί δεκαετίες.

Συνοδοιπόροι στη μουσική αυτή βραδιά ήταν οι χορευτές της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας και καταξιωμένοι μουσικοί.

Οι Χριστίνα Στραγαληνού, Δανάη Σακκά, Ζωή Ζυγοπούλου, Αθανασία Πλιάκα, Κωνσταντίνα Μαρκοπούλου και Χριστιάνα Μουσάβερε σε χορογραφίες του Γκες Μίχοφ και της Ελένης Μάρκου έδωσαν σάρκα και οστά σε αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες.

Τιμητική εμφάνιση πραγματοποίησε ο χορευτής Νίκος Σαλβάρας, απόφοιτος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η χορογραφημένη κίνηση της χορωδίας δεν έλειπε και απ’ αυτή την εμφάνιση, η χορογράφος Ελένη Μάρκου προσέγγισε το ελληνικό ρεπερτόριο με ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά και πρωτοτυπία, δημιουργώντας ένα θεατρικό - χορευτικό δρώμενο υψηλών απαιτήσεων.

Η ομάδα των μουσικών που πλαισίωσε τη χορωδία, αποτελείται από τους: Φωτεινή Αναστασιάδου στο ακορντεόν, Σπύρο Παππά στην ηλεκτρική κιθάρα, Βασίλη Λιάκο στο μπάσο και Γιάννη Μακρυγιάννη στα κρουστά.

Στο πιάνο συνόδευσε η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη. Διεύθυνση Χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης.

Δεύτερη συναυλία σήμερα Κυριακή στις 8 μ.μ. στο ΔΩΛ.

Το βραβείο που απέσπασε η InDONNAtion στην Πορτογαλία παρέδωσε στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη εκπρόσωπος της χορωδίας, ο οποίος εξήρε τη δράση του γυναικείου συνόλου. Στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας, ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Καλτσάς, ο διευθυντής Απ. Αλεξίου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρ. Καραλαριώτου και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ευαγ. Λιακούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass