Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΤΡΑΠΕΖΙ» ΤΟΥ 7ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αντάμωσαν στη Λάρισα οι Θεσσαλοί ομογενείς

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2015 18:00

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Με τη συμμετοχή ομογενών Θεσσαλών από κάθε γωνιά του πλανήτη ξεκίνησε χθες στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο «Imperial» το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα Θεσσαλών με θέμα τον Θεσσαλικό πολιτισμό και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, οι αντιδήμαρχοι κ. Πάνος Σάπκας, Γιώργος Σούλτης και Μάνθος Σαρρής, αλλά και πρόεδροι συλλόγων και φορέων από όλη τη Θεσσαλία παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συνεδρίου στην πόλη της Λάρισας, σε μια περίοδο που διεκδικεί τον τίτλο της υποψήφιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και εξέφρασαν τη στήριξη τους με κάθε τρόπο. Οι υπεύθυνες συντονισμού και παρουσίασης του προγράμματος, η δημοσιογράφος κ. Αθηνά Κρικέλη και η συντονίστρια του ραδιοφωνικού προγράμματος «Φωνή της Ελλάδας» κ. Ιωάννα Τριανταφύλλη μίλησαν για την ανάγκη στήριξης της δοκιμαζόμενης Ελλάδας, από τους πρεσβευτές της Θεσσαλίας και γενικότερα της χώρας στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κ. Γιώργος Βόμπρας κήρυξε την έναρξη των εργασιών και στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε την ανάγκη ανάπτυξη συνεργασίας των ομογενών με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς επιχειρηματικούς, καλλιτεχνικούς ακόμη και στον εθελοντισμό, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ιδιαίτερα, για τη Θεσσαλία η προοπτική γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας με τους Ομογενείς σε όλους τους τομείς είναι το «στοίχημα» που πρέπει να κερδίσει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία.

Ακολούθησαν ομιλίες προέδρων και εκπροσώπων από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες Θεσσαλών του Καναδά, της Ευρώπης, της Αυστραλίας αλλά και από την Ένωση Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής.

Στη διάρκεια του συνεδρίου στο οποίοι συμμετείχαν οι Ενεργοί Πολίτες της Λάρισας, τα επιμελητήρια της Θεσσαλίας, ο ΣΘΕΒ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ΑΝΚΑ, (Αναπτυξιακή Καρδίτσας), η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας αλλά και άλλοι φορείς και συνεταιρισμοί της πόλης συζητήθηκαν πρακτικές αειφόρου ανάδειξης, προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού και αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, προτάσεις συνεργασίας με επιχειρήσεις της ομογένειας, ζητήματα τουρισμού-θρησκευτικά προσκυνήματα, προτάσεις διάσωσης της Θεσσαλικής ντοπιολαλιάς, και φυσικά θέματα που έχουν να κάνουν με την προσφορά και τον εθελοντισμό στον τομέα της υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε εκτενής αναφορά στη συμβολή του ραδιοφωνικού προγράμματος «Φωνή της Ελλάδας» που εδώ και δεκαετίες είναι η γέφυρα που ενώνει τους ομογενείς με τη γενέτειρά τους. Το μοναδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα που λειτουργεί και ως «πομπός» και ως «δέκτης». Ως «πομπός» μεταδίδει στα εκατομμύρια των Ελλήνων τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα με αιχμή τα μείζονα εθνικά θέματα αλλά και τα επιτεύγματα του ελληνισμού που διαπρέπει στο εξωτερικό, τα οποία τα καταγράφει ως «δέκτης». Η «Φωνής της Ελλάδας» έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του διαδικτύου με 24ωρη ζωντανή μετάδοση με ένα πληρέστατο ομογενειακό δελτίο και στόχο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, κατά το χρόνο άφιξης των συνέδρων προβάλλονταν εικόνες από την παλαιά Λάρισα και Θεσσαλία ενώ προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ της κ. Αθηνάς Κρικέλη. Παράλληλα γινόταν και ενημέρωση για τα εκτιθέμενα Θεσσαλικά προϊόντα που υπήρχαν έξω από το χώρο του συνεδρίου με τα έντυπα των παραγωγών για τους Ομογενείς.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, επίσκεψη Ομογενών σε Αρχαιότητες της Λάρισας ενώ στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο ξενοδοχείο «Imperial».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass