«Παραλήπτης Άγνωστος» σήμερα και αύριο

ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2019 15:05

Σήμερα Τρίτη 29 και αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, θα δοθούν οι δύο θεατρικές παραστάσεις με το αριστούργημα της Kathrine Kressmann Taylor: «Παραλήπτης Άγνωστος», σε σκηνοθεσία Νάντιας Φωσκόλου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα. Ο θίασος που θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο έργο, έχει μετακληθεί από την Αθήνα.

 Πρόκειται για την ιστορία δύο αδελφικών Γερμανών φίλων, επιτυχημένων μεταναστών στην Αμερική, ο ένας εκ των οποίων αποφασίζει να επιστρέψει στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’30, ενώ εκείνος που μένει πίσω είναι Εβραίος. Μέσα από την αλληλογραφία τους, το έργο αιχμαλωτίζει μια φιλία -και την ανθρωπότητα ολόκληρη- σε μια στιγμή ιστορικής μεταμόρφωσης. Καθώς ο Χίτλερ αναρριχάται στην εξουσία, η σχέση των δύο φίλων φθίνει ανεπανόρθωτα και καταλήγει στην προδοσία.

Βασισμένη σε μια κλασική ιστορία εκδίκησης δομημένη με κινηματογραφικό σασπένς, η παράσταση διερευνά το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης σε περιόδους κρίσεων.

Γραμμένο το 1938, το αφήγημα Παραλήπτης Άγνωστος (Address Unknown) είναι, κατά το New York Times Book Review, «το πιο αποτελεσματικό κατηγορώ εναντίον του ναζισμού που έχει γίνει ποτέ σε έργο μυθοπλασίας». Έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και έχει ανέβει σε κεντρικά θέατρα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

Η παράσταση έχει παιχτεί με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα για τρεις συνεχείς σεζόν.

Το έργο είναι σε μετάφραση - σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, σε σκηνογραφία - video design Μικαέλας Λιακατά, φωτισμούς Βασίλη Κλωτσοτήρα και κοστούμια Βασιλικής Σύρμα. Παίζουν οι ηθοποιοί Αχιλλέας Βατρικάς και Χρήστος Χριστόπουλος. Χορηγοί- υποστηρικτές της παράστασης είναι το «Θεσσαλικό Θέατρο», η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας,η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και το ξενοδοχείο «Μετροπόλ». Κρατήσεις Θέσεων: 2410 - 533417

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass