1ο Διεθνές Φεστιβάλ LA Comics

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2019 15:05
Οι δημιουργοί του LA Comics δουλεύουν πυρετωδώς για τις αφίσες του Φεστιβάλ ενώ εντυπωσιακό είναι το σχέδιο του Μύλου του Παππά, που θα γίνει χάρτης. (Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του  LA Comics στο Facebook). Οι δημιουργοί του LA Comics δουλεύουν πυρετωδώς για τις αφίσες του Φεστιβάλ ενώ εντυπωσιακό είναι το σχέδιο του Μύλου του Παππά, που θα γίνει χάρτης. (Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του LA Comics στο Facebook).

Κάτι νέο «μαγειρεύει» πάλι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών που αναμένεται να ταράξει τα «πολιτιστικά ύδατα» της Λάρισας. Αρχές Μαρτίου θα ανοίξει τις πύλες του στη Λάρισα για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ LA Comics. Για μια ολόκληρη εβδομάδα οι λάτρεις των κόμικς θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον μαγικό αυτόν κόσμο και να γνωρίσουν σπουδαίους δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η διοργάνωση του Φεστιβάλ θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα. Όπως επισημαίνει στην εισήγηση που κατέθεσε «Τα κόμικς τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει τον σεβασμό που τους αρμόζει, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή τους ως την 9η στη σειρά Τέχνη. Όπως είναι φυσικό, έχει σημειωθεί μια εκ νέου αναγέννηση της τέχνης αυτής, διακρίνοντας παντού σε παγκόσμια κλίμακα, να εφαρμόζεται και να ασκείται κατά κόρον σε διάφορους τομείς, από το σινεμά και τα βιντεοπαιχνίδια μέχρι για παιδαγωγικούς σκοπούς. Κατά συνέπεια, και τα comic festivals είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο πλέον, που πραγματοποιούνται παντού με υπερβολικά αυξανόμενο ρυθμό, ενώ παράλληλα αποκτούν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κοινό.
Βασικός στόχος του LA Comics Festival είναι να δημιουργηθεί μία “κόμικ παιδεία” στην πόλη και στην περιφέρειά μας αλλά και να προσελκύσει κοινό και καλεσμένους από ολόκληρη την υφήλιο».
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου από 4 έως 10 Μαρτίου στον Μύλο του Παππά.
Το 1ο LA Comics Festival θα περιλαμβάνει:
* Εκθεση κόμικς και εικονογράφησης από 40 Έλληνες καλλιτέχνες.
* Εκθεση εικονογράφησης με θέμα το προσφυγικό.
* Εκθεση σπάνιων Ελληνικών συλλεκτικών κόμικς.
* Master class από τον Ιορδάνη Στυλίδη, δημιουργό κόμικς και επίκουρο καθηγητή Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
* Παιδικό workshop από τους Mέλανδρο Γκανά, βραβευμένο σεναριογράφο με ΕΛ.ΒΡΑ.ΚΟ. και τον Θανάση Καραμπάλιο, Λαρισαίο δημιουργό κόμικς.
* Παιδικό workshop από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.
* Εφηβικό workshop και αρχαρίων ενηλίκων από τον Αποστόλη Ιωάννου, βραβευμένο σχεδιαστή κόμικς με 2 ΕΛ.ΒΡΑ.ΚΟ.
* Workshop με τον Τρικαλινό γελοιογράφο Κουρσό.
* Panel από τον Βάιο Κουτριντζέ, συγγραφέα και συλλέκτη.
* Panel από τον Μέλανδρο Γκανά, εκδότη των ΕτΚ, HoD στο Comicdom Con Athens, Founder Eyekon Comic Con, βραβευμένο σεναριογράφο με ΕΛ.ΒΡΑ.ΚΟ, συλλέκτη κόμικς κ.ά.
* Προβολή προγράμματος βραβευμένων παιδικών animations, με θέμα την Οικολογία, σε συνεργασία με το Thessaloniki Animation Festival.
* Προβολή δύο Κυπριακών παιδικών animations από τον Αλέξανδρο Χαβιαρά: τoυ βραβευμένου 3D animation “Agrinoui” με πάνω από διακόσια πενήντα (250) βραβεία παγκοσμίως και του ”Stroutho”.
* Προβολή δύο cult ταινιών του πολυβραβευμένου δημιουργού κόμικς Γιάννη “Rubus” Ρουμπούλια.
* Artist Alley - χώρος καλλιτεχνών με συμμετοχές από 20 Θεσσαλούς καλλιτέχνες και ακόμα 20 δημιουργούς κόμικς από Ελλάδα και Κύπρο.
* Παρουσία καταστημάτων και εκδοτικών οίκων, με εκδόσεις κόμικς και σχετικό με αυτά υλικό.
* Παράλληλα μουσικά, ψυχαγωγικά και άλλα events.
Σε συνεργασία με την Ισπανική πρεσβεία της Ιορδανίας καθώς και την Ιορδανική Μ.Κ.Ο. «I-DARE», θα υπάρχουν προς δωρεάν διάθεση αντίτυπα από τη δίγλωσση (Αραβικά και Αγγλικά) κόμικς έκδοση με θέμα την Παγκόσμια Ειρήνη (Yani, In The Name Of Peace). H έκδοση αυτή αποτελεί το έντυπο αποτέλεσμα του 7ήμερου ετήσιου workshop που πραγματοποιείται στο Αμάν της Ιορδανίας, από τον Μέλανδρο Γκανά και Γιώργο Κωνσταντίνου, εικονοπλάστη, καθηγητή, δημιουργό κόμικς με βάση τη Γερμανία. Επίσης, θα υπάρχουν προς δωρεάν διάθεση, κόμικ εκδόσεις με θέμα το μεταναστευτικό σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αραβικά), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass