Μουσικές και χρώματα στην Κεντρική πλατεία

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Η 8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ-ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2019 15:00

Με χρώματα και μουσικές «πλημμύρισε» χθες το βράδυ η Κεντρική πλατεία της Λάρισας από τις φιλαρμονικές που βρίσκονται στην πόλη προκειμένου να συμμετάσχουν στην 8η Διεθνή Συνάντηση Φιλαρμονικών.

Η διεθνής συνάντηση άνοιξε χθες από το κέντρο της πόλης όπου μεγαλοπρεπώς παρατάχθηκαν οι έξι φιλαρμονικές που συμμετέχουν και είναι από τη Mszana Dolna της Πολωνίας, το Pitesti Ρουμανίας, τη Λαμία, τον Βόλο, την Ελασσόνα και τη Λάρισα, ενώ θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Κυριακή. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στο καλωσόρισμά του προς τις μπάντες τόνισε ότι: «Σήμερα η Κεντρική πλατεία γέμισε με χρώματα και μουσικές από τις μπάντες που βρίσκονται εδώ στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Συνάντησης Φιλαρμονικών. Ενα φεστιβάλ το οποίο έχει ξεκινήσει από παλιά, είχε ατονήσει για ένα χρονικό διάστημα και τη δική μας βούληση είναι να το ξαναφέρουμε στην επιφάνεια. Σήμερα ξεκινάμε με ακόμη καλύτερους ρυθμούς σε σχέση με δύο χρόνια πριν που ο Δήμος μας το είχε ξανά οργανώσει. Το μέλλον είναι μπροστά μας και μπροστά στο Φεστιβάλ αυτό. Συμμετέχουν φιλαρμονικές δήμων της Πολωνίας και της Ρουμανίας, όπως και οι φιλαρμονικές της Ελασσόνας, του Βόλου, της Λαμίας και η δική μας φιλαρμονική. Είναι ξεχωριστό και διαφορετικό να ακούς μουσικές από τις μπάντες σε σχέση με αυτό που ακούμε από τις συνηθισμένες ορχήστρες. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η αυριανή ημέρα που είναι η κύρια ημέρα της Συνάντησης, με τις φιλαρμονικές να παίζουν μουσική για μισή ώρα έκαστη μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο» ενώ ο δήμαρχος έκλεισε με ευχαριστίες προς τους μουσικούς και μαέστρους των φιλαρμονικών αλλά και προς τους αυτοδιοικητικούς που συνοδεύουν τις αποστολές.

Στην Κεντρική πλατεία κατά την εναρκτήρια βραδιά παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ντίνος Διαμάντος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Πινακάς, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης Άνθιμος Ρατς, η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη και πάρα πολύς κόσμος.

*Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει Συναυλία των Φιλαρμονικών μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο στις 8.30 μ.μ., ενώ αύριο και ώρα 9 μ.μ. συναυλία των Φιλαρμονικών στην πλατεία Ελευθερίας (Πυροβολικά).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass