«Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Θέατρο Τεμπών»

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 16:01

Με αφορμή δημοσίευμα της «Ε» για τους βανδαλισμούς που έχουν προκληθεί στο Θέατρο των Τεμπών, στο Ομόλιο του Δήμου Τεμπών, οι αρχιτέκτονες μηχανικοί Λευτέρης, Κώστας και Στρατής Αμανίτης, που συνέταξαν την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους και καταγγέλλουν «αδιαφορία όλων των παραγόντων της περιοχής» σημειώνοντας ότι «δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στο έργο».

Αναλυτικότερα σημειώνουν: «Με αφορμή το δημοσίευμα της δημοσιογράφου Λένας Κισσάβου, υπό τον τίτλο: «Στόχος βανδάλων το Θέατρο Τεμπών», αναφέρουμε ότι καταγράφεται μια πραγματικότητα, που οφείλεται στην αδιαφορία όλων των παραγόντων της περιοχής, οι οποίοι δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία, σε μια εξέλιξη που θα είχε το εν λόγω έργο, προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο ήταν προορισμένο να αποτελέσει μια πολυδιάστατη αφορμή ώστε να οδηγήσει τους κατοίκους της περιοχής να γνωριστούν μεταξύ τους και με διάφορα δρώμενα να προχωρήσουν όλοι μαζί στην ανάπτυξη και στην ανάδειξή της…».

Δηλώνουν ακόμη πως: «Δημιουργώντας τα σχέδια οραματιστήκαμε να γίνει το θέατρο Τεμπών, σημείο αναφοράς για τις προσπάθειες αναγνώρισης και προβολής, του τόπου, με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής, οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, που επείγει και είναι απαραίτητες για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Είναι γεγονός πως οι επιλογές των σχεδίων ανάπλασης καθώς και η προοπτική για την επιτυχημένη εφαρμογή τους, δεν εξαρτώνται μόνο από τις φυσικές δυνατότητες των τοποθεσιών, αλλά τουλάχιστον εξίσου και από τις στρατηγικές της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών και τη βούληση των φορέων να τις πραγματοποιήσουν.

Οι ενέργειες συνεπώς, πρέπει να προωθούνται και από το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, ώστε κάθε προσπάθεια να στοχεύει στην ισόρροπη κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη».

Και καταλήγουν: «Το πέρασμα της κοιλάδας είναι μια από τις πρώτες αφετηρίες της ιστορίας που έγινε πηγή και απαρχή του παγκόσμιου ελληνικού πνεύματος, και αρμόζει να έχει την ανάλογη προβολή και θέση στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τα πλεονεκτήματα της πανέμορφης φύσης και οι ιστορικές αναδρομές είναι βάση για εκκίνηση της αξιοποίησης και προβολής του χώρου, έχοντας βήμα έκφρασης τη σκηνή του υπαίθριου θεάτρου, που θα προσαρμοστεί στο υπό ανάπλαση λατομείο, με φυσικό σκηνικό τις κορυφές του αιώνιου Ολύμπου, την καταπράσινη πεδιάδα που την αγκαλιάζει το Αιγαίο και φόντο τον καταγάλανο ουρανό.

Μετά απ΄ όλα αυτά προτείνουμε: Οι υπεύθυνοι παράγοντες νε μεριμνήσουν άμεσα και με σεβασμό στην αποκατάσταση των ζημιών που προξενήθηκαν από βανδάλους και μελλοντικά να σταθούν απέναντι σε παρόμοιες πράξεις ώστε να αποφευχθεί τέτοια απελπιστική κατάσταση η οποία ενέχει ασέβεια προς τη δημόσιο χρήμα το οποίο δαπανήθηκε καλοπροαίρετα για όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Το ενδιαφέρον μας δεν θα σταματήσει έως ότου αποκατασταθεί η ηθική και πραγματική αξία του έργου στον χώρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass