«Μάγεψε» ο παγκόσμιος Σπανουδάκης

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ - ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 15:36

«Απόψε για τη Λάρισα είναι μία ξεχωριστή βραδιά όχι μόνο γιατί ένας σπουδαίος καλλιτέχνης είναι στην πόλη μας, αλλά και διότι ο λαός της Λάρισας δείχνοντας την αγάπη του προς τον καλλιτέχνη αλλά και προς την εκκλησία που διοργανώνει την εκδήλωση ήρθε μαζικά για να συνδράμει ένα έργο φιλανθρωπικό» τόνισε σε δηλώσεις του προς την «Ε» ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερώνυμος και... οικοδεσπότης της χθεσινής μεγάλης συναυλίας του Σταμάτη Σπανουδάκη.


Το Κηποθέατρο Αλκαζάρ ήταν κατάμεστο όπως αρμόζει δηλαδή σε έναν καλλιτέχνη του διαμετρήματος του Σταμάτη Σπανουδάκη, αλλά και γιατί οι Λαρισαίοι παραδοσιακά έχουν αποδείξει ότι βοηθούν και στηρίζουν τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες τους.
Στη συναυλία που διοργάνωσε η «Λογία Φιλαδελφείας και Αλληλεγγύης» της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου επί τη ευκαιρία ενάρξεως της νέας ακαδημαϊκής και πνευματικής χρονιάς, και στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής και ποιμαντικής μέριμνάς της, το λαρισαϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει συνθέσεις και τραγούδια ενός εμβληματικού καλλιτέχνη που έχει σημαδέψει την ελληνική αλλά και την παγκόσμια μουσική σκηνή των τελευταίων δεκαετιών.
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης χάρισε μια συγκλονιστική μουσική παράσταση γεμάτη φως, Ελλάδα και πίστη προς τον Ανθρωπο αλλά και προς τον Θεό, ενώ μεταξύ των τραγουδιών ανέφερε μικρά προσωπικά βιώματα που άλλοτε έκαναν το κοινό να γελάσει και άλλοτε να συγκινηθεί, μα πάντα να του χαρίζει το πιο δυνατό του χειροκρότημα.
Ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός προλογίζοντας τον Σταμάτη Σπανουδάκη αναφέρθηκε σε περιπτώσεις συνανθρώπων που η Μητρόπολη χάρισε αθόρυβα και αφειδώς τη βοήθειά της, ενώ αναφερόμενος στον καλλιτέχνη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «υποδεχόμαστε απόψε στη Λάρισά μας ένα δημιουργό που ήρθε να μοιραστεί με τη μουσική και τα τραγούδια του την αγωνία του για έναν κόσμο που έχει ανάγκη από στηρίγματα, έναν κόσμο που δεν θα παραδίδεται στον θάνατο, αλλά όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης γράφει να ”διασώζει τη στιγμή”».
Στο τέλος της βραδιάς ο σεβασμιότατος Ιερώνυμος επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη στον Σταμάτη Σπανουδάκη αφού τον βράβευσε και τον τίμησε για τη συνολική του προσφορά επιδίδοντάς του μία αναμνηστική πλακέτα. Ο σεβασμιότατος αφού έκανε λόγο για τον πολιτισμό που παράγει η πόλη και για το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, αναφέρθηκε στον παγκόσμιο Σταμάτη Σπανουδάκη που «με τα θρησκευτικά του έργα παρουσίασε μια πολύ διαφορετική προοπτική της σύγχρονης βυζαντινής μουσικής η οποία μας έχει κρατήσει συντροφιά και μας έχει ηρεμήσει πολλές ”Μεγάλες Εβδομάδες” της ζωής μας» όπως τόνισε ο σεβασμιότατος χαρακτηριστικά.
Στη συναυλία παρευρέθηκαν η βουλευτής της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος και πάρα πολύ κόσμος.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass