«Μνημείο πεσόντων» χθες στο Θέατρο «Κ. Τσιάνος»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΖΑΖΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 16:07

Το «Μνημείο πεσόντων» της Αλις Οσβαλντ που αναφέρεται στους αφανείς νεκρούς της Ιλιάδας ανέβηκε χθες το βράδυ στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος». Η παράσταση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και του θεσμού «Λάρισα, η πόλη που μαθαίνει», με τους συντελεστές της να είναι οι απόφοιτοι του 2019 της Δραματικής Σχολής «Δήλος», ενώ τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία έκανε η Λαρισαία Αλεξάνδρα Καζάζου.


Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση με το κοινό με θέμα: «Μνήμη ή Λήθη»; Πώς ακούμε μια ιστορία. Πώς η ιστορία γίνεται βίωμα και όχι μια απλή πληροφορία; Μήπως απλώς πρέπει να σταθούμε  μπροστά σε ένα γεγονός και να το κοιτάξουμε αλλιώς;
Στην παράσταση έπαιξαν οι ηθοποιοί: Σοφία Αγγελή, Σπύρος Δέτσικας, Ειρήνη Ζήκα, Βασίλης Καζής, Αντώνης Κακοσούρης, Μαρίνα Καμαλάκη, Σταυρούλα Καμνή, Ηλίας Καρακωνσταντάκης, Ιάσονας Καστόρης, Παναγιώτης Καστρίτσης, Ιωάννα Κολονέλου, Σοφία Μαυρομαρά, Δανάη Μουτσοπούλου, Μάκης Νάνος, Δανάη Ντέμου, Αντωνία Παγκάλου, Σπύρος Περγαντάς, Βασίλης Πέτρου, Γιώτα Σοφούλη, Βαλεντίνη Σπύρου.
* Σήμερα Τετάρτη και από ώρα 4 έως 7 η σκηνοθέτης θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για τον τρόπο που εργάστηκε στην παράσταση και είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο με σειρά προτεραιότητας (δηλώσεις συμμετοχής 2410-6212.09).Το σεμινάριο θα είναι πρακτικό και αφορά άτομα που ενδιαφέρονται για τη θεατρική τέχνη. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και να είναι έτοιμοι για σωματική εμπλοκή και εγρήγορση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass