Ενα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 25ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2019 15:04

«Από τέτοιες διοργανώσεις όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι: Οι πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δικές μας χορωδίες και άλλες αξιόλογες από τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό, οι ίδιοι οι χορωδοί που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, και βέβαια η πόλη αποδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει και επιδεικνύοντας την εξωστρέφεια που της αξίζει» ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Χορωδιακό Φεστιβάλ «Παναγιώτης Παπαθανασίου» που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στο ΔΩΛ.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκτός του κ. Σάπκα, μίλησαν για το Φεστιβάλ ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας κ. Απόστολος Δήμου, ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου και ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΣΛ κ. Χρήστος Κτιστάκης.
Αναλυτικά:
Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Σάπκας τόνισε ότι «Για μας αυτή η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική. Καταρχάς γιατί τηρούμε την υπόσχεσή μας να τιμήσουμε τη μνήμη ενός σπουδαίου συμπολίτη μας, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Λάρισας, για την πολυετή δράση του, κυρίως στη χορωδιακή μουσική, τον Παναγιώτη Παπαθανασίου.
…Από την άλλη, ως πόλη έχουμε μια μακρά και σπουδαία παράδοση στη χορωδιακή μουσική, μια παράδοση που συνεχίζεται με αξιώσεις και διαρκώς εξελίσσεται. Από τέτοιες διοργανώσεις όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι. Οι πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δικές μας χορωδίες και άλλες αξιόλογες από τη χώρα, όπως τη χορωδία της ΕΡΤ ή του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και από το εξωτερικό, οι ίδιοι οι χορωδοί που θα συναντηθούν, θα ανταλλάξουν ιδέες, θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, και βέβαια η πόλη αποδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει και επιδεικνύοντας την εξωστρέφεια που της αξίζει».
Ο κ. Δήμου με τη σειρά του ανέφερε ότι «Από την πλευρά του Μουσικού Συλλόγου τιμούμε τον άνθρωπο το όνομα του οποίου πήρε το φεστιβάλ, τον Παναγιώτη Παπαθανασίου με το να συνεχίζουμε τη δουλειά που αυτός μαζί με τους συνεργάτες του ξεκίνησε. Οι συμμετέχουσες χορωδίες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, από τη σουηδική χορωδία μέχρι και τις χορωδίες της Λάρισας είναι όλες εξαιρετικές. Είναι αξιοσημείωτο ότι μαζί μας είναι και ένα παγκόσμιο όνομα της χορωδιακής -και γενικότερα- μουσικής, ο διευθυντής της Orebro Champer Choir Fred Sjοberg. Ας αρπάξουν την ευκαιρία οι φιλόμουσοι της Λάρισας για να απολαύσουν ένα μοναδικό χορωδιακό διήμερο».
Ο κ. Αλεξίου από την πλευρά του επισήμανε ότι «Το χορωδιακό φεστιβάλ Λάρισας φέτος θα έχει το όνομα του ανθρώπου που το εμπνεύστηκε και το ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια. Ο Παναγιώτης Παπαθανασίου με την αγάπη του για τη μουσική, με το ανοιχτό του μυαλό έβλεπε μακριά και οραματιζόταν την εξέλιξη που θα είχε αυτή η διοργάνωση.
Η πορεία του φεστιβάλ μέσα στα χρόνια και η φετινή διοργάνωση τον δικαιώνουν απόλυτα, προσφέροντας στο κοινό της Λάρισας ένα Σαββατοκύριακο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου».
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο κ. Κτιστάκης που ανέφερε ότι «Το φεστιβάλ αυτό με τη βοήθεια του Δήμου θα καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα χορωδιακά φεστιβάλ της Ελλάδας. Οι Λαρισαίοι -και χάρη στη χρηματοδότηση του Δήμου- θα απολαύσουν χορωδίες που δεν βρίσκεις σε άλλα χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα. Τα επόμενα χρόνια το Φεστιβάλ Λάρισας θα καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία της Ελλάδας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass