Τα 20χρονα της Συμφωνικής Ορχήστρας με σπουδαίες συναυλίες

ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΛ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΙΗΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 22:09

Με συναυλίες, παραστάσεις και εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου θα γιορτάσει η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας τα 20 χρόνια της. Το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από τον μαέστρο της Συμφωνικής κ. Χρήστο Κτιστάκη, στο πλαίσιο του καθιερωμένου μουσικού απογευματινού, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» στη Λάρισα.


Ο μαέστρος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για τη στήριξή του στο έργο της ορχήστρας και τόνισε ότι η ορχήστρα στα 20 χρόνια ζωής της πραγματοποίησε πάνω από 200 συναυλίες, παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, γεγονός που καθιστά την παρουσία της με τη συνέχεια και τη συνέπεια που τη διακρίνει ξεχωριστή στον Ελλαδικό χώρο. Όσον αφορά στο πρόγραμμα, η ΣΟΛ ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου με συναυλία τζαζ-ροκ, από 4 έως 8 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί η παιδική όπερα «Μοντέρνα Κοκκινοσκουφίτσα», στις 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η εορταστική συναυλία της ΣΟΛ, στις 29 Μαρτίου προγραμματίζεται αφιέρωμα με κινηματογραφικά έργα και στις 10 Μαΐου θα γίνει συναυλία με έργα συμφωνικής μουσικής.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη το νεοεκλεγέν ΔΣ του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής και εξήρε το σπουδαίο έργο του συλλόγου, για τη στήριξη της Συμφωνικής Ορχήστρας που έχει συμβάλει τα μέγιστα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη σπουδαία συνεργασία με τον Σύλλογο στα 13 χρόνια ζωής του και ευχήθηκε να συνεχίσει τη λαμπρή και ανοδική του πορεία.
Επίσης, ο κ. Σάπκας αναφέρθηκε στα 20χρονα της Συμφωνικής, ενώ τόνισε ότι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Δήμος Λαρισαίων θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ορχήστρας και ευχήθηκε να συνεχίσει να χαρίζει πολλές όμορφες μαγικές μουσικές στιγμές. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής κ. Νέλλη Βασβατέκη ευχήθηκε και εκείνη με τη σειρά της καλή θητεία στο νέο συμβούλιο του συλλόγου και σημείωσε «θα προσπαθήσουμε και στη νέα θητεία μαζί με την ορχήστρα μας να γεμίσουμε τις ημέρες μας με έντονη πολιτιστική παρουσία, τονώνοντας την πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης». Ακόμη, η κ. Βασβατέκη αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τον διευθυντή του ΔΩΛ.
Το χθεσινό απογευματινό, όμως, ήταν αφιερωμένο στον Επτανήσιο ποιητή Ανδρέα Κάλβο, καθώς στις 3 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 150 χρόνια από τον θάνατό του. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Βασβατέκη παρουσίασε στα μέλη του Συλλόγου τη ζωή και το έργο του, ενώ η ηθοποιός του Θεσσαλικού Θεάτρου Βάνα Σλέιμαν απήγγειλε ποιήματα του Ανδρέα Κάλβου. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με επτανησιακά τραγούδια από την Ελένη Μιχαλέ και τον Χρήστο Ζαχαρία, με τη συνοδεία στο πιάνο από τον μαέστρο Χρήστο Κτιστάκη.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass