Ο γερμανικός κινηματογράφος στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

ΑΠΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 15:30

Προβολή ταινιών που λογοκρίθηκαν στην Ανατολική Γερμανία θα είναι το κεντρικό αφιέρωμα του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο διοργανώνει η "Artfools", στο οποίο τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία και ο γερμανικός κινηματογράφος.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αφιερώματα στα σύγχρονα ρεύματα του γερμανικού κινηματογράφου, θα παρουσιαστούν Έλληνες σκηνοθέτες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, σε συνεργασία με το GreekFilmboxBerlin, ενώ θα προσκληθούν Γερμανοί σκηνοθέτες, καθώς και δημοσιογράφοι, σε μια προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για τον κινηματογράφο.

Η γερμανική λογοτεχνία στον κινηματογράφο, εκθέσεις φωτογραφίας, masterclass και εργαστήρια θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Στις παράλληλες δράσεις το κεντρικό θέμα είναι η σκηνογραφία και η ενδυματολογία στον κινηματογράφο, με αντίστοιχα εργαστήρια από διακεκριμένους σκηνογράφους και ενδυματολόγους του κινηματογράφου.

Ήδη, η οργανωτική επιτροπή είναι σε επικοινωνία με τα Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αμβούργου, Μονάχου, Βερολίνου και Ομπερχάουζεν για συνεργασία, στο πλαίσιο ανταλλαγής βραβευμένων ταινιών, ενώ θα προσκληθούν εκπρόσωποι των παραπάνω φεστιβάλ να παρακολουθήσουν τη 12η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ κυρίαρχη θέση κατέχει το διαγωνιστικό μέρος και μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει τις συμμετοχές τους 400 σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Η προκριματική επιτροπή θα ξεχωρίσει από αυτές τις 100 περίπου επικρατέστερες, οι οποίες θα φθάσουν στην αίθουσα προβολής.

Η οργανωτική επιτροπή δίνει μεγάλη σημασία στην ενεργό συμμετοχή των νέων της πόλης, γι’ αυτό απευθύνει κάλεσμα να ενταχθούν στην ομάδα εθελοντές ώστε να ζήσουν από κοντά τη μαγεία της διοργάνωσης και γενικότερα του σινεμά.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ συνεργάζεται με τον Δήμο Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, καθώς και με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass