«Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει»

Μια μυστηριακή σύνθεση του Λαρισαίου συνθέτη Δημήτρη Μαραμή

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2019 22:44

Ενα πρωτοποριακό μουσικό δρώμενο συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. με τον τίτλο «Μουσική που κάνει τη Σιωπή και

Κλαίει» του Δημήτρη Μαραμή. Η «Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει» είναι μία μυστηριακή ελεγειακή σύνθεση, μία λειτουργία χωρίς λόγια, για τετράφωνο φωνητικό σύνολο και τετράδα εγχόρδων, με στόχο την ανάληψη του ακροατή, μέσω του αινίγματος των ήχων και των σιωπών, των σπαραχτικών μελωδιών και των αρμονιών. Ο συνθέτης, σε όλη του την πορεία, ανιχνεύει διά μέσου της μουσικής του την ποιητικότητα και τη μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας μέσα στην εξέλιξή της από την αρχαιότητα έως σήμερα. Με το παραπάνω έργο χωρίς λόγια, κάνει ένα βήμα παραπέρα, επιδιώκοντας τη σύζευξη μουσικής και αρχιτεκτονικής σημαντικών μνημείων, αλλά και τη σύζευξη μουσικής και εκθεμάτων σημαντικών μουσείων της χώρας. Το μουσικό δρώμενο παρουσιάζεται με έναν ιδιαίτερα σκηνοθετημένο τρόπο σαν τελετουργία, στην οποία συμμετέχουν θεατές κι εκτελεστές μαζί, αποδομώντας πλήρως την κλασική μορφή μίας ορθόδοξης συναυλίας. Οι ακροατές τοποθετούνται με τέτοιον τρόπο στον χώρο, ώστε να μη βλέπουν τους ερμηνευτές και τους μουσικούς. Ακούγοντας τη σύνθεση εστιάζουν στον χώρο και στα εκθέματα και υποκύπτουν σε μία εσωτερικότερη διείσδυση. Οι εκτελεστές αντίστοιχα τοποθετούνται διασπαρμένοι μέσα στον κόσμο για να εξυπηρετούν τις ηχητικές ιδιαιτερότητες του εκάστοτε περιβάλλοντος αλλά και την αινιγματική φόρτιση των ακροατών. Στο πρώτο ημίωρο οι ακροατές θα παρακολουθήσουν το μουσικό έργο όρθιοι και στο δεύτερο καθιστοί, πάντα μέσα στο Διαχρονικό Μουσείο. Το έργο παρουσιάζεται από το εξαιρετικό “8tetto” (οκτέτο), ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από οχτώ τραγουδιστές και το ρεπερτόριό του εκτείνεται από την κλασική ως τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική. Διευθύνει ο συνθέτης. Διάρκεια μουσικού δρώμενου: 1 ώρα. *Επειδή ο αριθμός των θεατών είναι αυστηρά περιορισμένος θα διατίθενται μόνο Δελτία Ελεύθερης Εισόδου, ενός ή δύο ατόμων αυστηρά, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον Μύλο του Παππά από σήμερα (καθημερινά από 10 π.μ. – 2 μ.μ., τηλέφωνο: 2410-614.449).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass