Ποίηση «φίλτρο» συναισθημάτων…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΑΝΩΤΙΔΟΥ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2019 16:06
Αριστερά η κ. Γανωτίδου και δεξιά η κ. Σλέιμαν Αριστερά η κ. Γανωτίδου και δεξιά η κ. Σλέιμαν

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στον Μύλο του Παππά η πρώτη ποιητική συλλογή της Ελευθερίας Γανωτίδου που φέρει τον τίτλο «Ηθμοί».

Η κ. Γανωτίδου που έλκει την καταγωγή της από την Ελασσόνα μιλώντας στην «Ε» για την πρώτη της ποιητική απόπειρα ανέφερε ότι «Οι "Ηθμοί" είναι μια ανθοδέσμη, ένα μπουκέτο, ποιημάτων διάφορων μορφών. Πρόκειται για πεζοποιήματα, στιχουργήματα μικρά και μικρές πεζολογικές φόρμες. Κάποιος θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει βιωματικά αυτά τα κείμενα γιατί η θεματολογία τους έχει να κάνει με αυτά που απασχολούν καθημερινά τον άνθρωπο, όπως είναι η ζωή, ο θάνατος, η απώλεια, η αγάπη, η φθορά, οι ήττες του... Είναι κομμάτια καρδιάς και φιλοδοξούν να γεννήσουν στους αναγνώστες μύχια συναισθήματα, να τους ανοίξουν δικά τους κομμάτια καρδιάς και μέσα από τις λέξεις μου να συναντηθούμε», ενώ στην ερώτηση γιατί χρησιμοποιεί σαν τίτλο μια ασυνήθιστη λέξη και εν πολλοίς άγνωστη απάντησε ότι «Ο ηθμός είναι το φίλτρο, το στραγγιστήρι ή το κοινώς αποκαλούμενο σουρωτήρι. Αυτά τα κείμενα όταν τα έγραφα λειτούργησαν σαν ένα σώμα που με βοήθησε να διηθήσω ό,τι βαρύ είχα μέσα μου και να αφεθεί ο εαυτός μου πια καθαρός να πέσει πάνω στο χαρτί». Ποιήματα κατά την παρουσίαση του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Βάνα Σλέιμαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass