Ανοιχτή ξενάγηση στη Συλλογή Κατσίγρα

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΥΡΑΓΩ ΤΣΙΑΡΑ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2019 16:06

Ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό στην επανασχεδιασμένη μόνιμη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. από την επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός Τέχνης κ. Συραγώ Τσιάρα.

Η επανασχεδιασμένη έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, με τίτλο «Επανασύνδεση –Ο Τόπος, η Ιστορία, οι Άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα» προτείνει μια αφήγηση ανοιχτή στην πρόσληψη στην οποία πρωταγωνιστούν ο τόπος και οι άνθρωποι στην ιστορική εξέλιξη των μεταξύ τους σχέσεων από τον 19ο μέχρι τα μέσα κυρίως του 20ού αιώνα. Η έκθεση επιδιώκει να επανεγγράψει ενδιάθετες εμπειρίες και γνώσεις τού κάθε επισκέπτη καλώντας τον να συνδέσει οργανικά τη νέα πληροφορία με τις παλαιότερες, έτσι ώστε να οικειοποιηθεί τη συλλογή με τον δικό του τρόπο. Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως φορείς αισθητικής αξίας, αλλά και ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Στον προθάλαμο σχεδιάστηκε μια εισαγωγική ενότητα επικεντρωμένη στην ιστορία της Πινακοθήκης, με βιογραφικές πληροφορίες για τον συλλέκτη, καθώς και ντοκουμέντα που σχετίζονται με την ιστορία της συλλογής, την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του συλλέκτη, καταλόγους παλαιότερων εκθέσεων, δημόσια έγγραφα και φωτογραφίες. Ο χώρος του γραφείου του χειρουργού Κατσίγρα με τα περίφημα έπιπλα του Ερρίκου Σλήμαν επανασχεδιάστηκε σε συνάρτηση με το αρχειακό υλικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass