«Δευκαλίων ο Θεσσαλός» η «ατμομηχανή» του πνευματικού ελληνισμού

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 61ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020 20:36

Το 61ο τεύχος του περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» με συμμετοχές Θεσσαλών καλλιτεχνών, συγγραφέων και εικαστικών, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση και έκδοσή του των 17 ετών παρουσιάστηκε μέσα από μια συγκινητική ομιλία του πρώην

διευθυντή-εκδότη κ. Θάνου Αθανασόπουλου, μιας και το 61ο τεύχος του περιοδικού είναι η αποχαιρετιστήρια έκδοσή του, αφού πλέον τα ηνία της έκδοσης αναλαμβάνει η Λαρισαία εικαστικός Σταματία Καππέ. Ο κ. Αθανασόπουλος, στον πρόλογο του περιοδικού σημειώνει ότι αποσύρεται λόγω ηλικίας και αναφέρει μεταξύ άλλων «Ο Δευκαλίων καθιερώθηκε στη συνείδηση των ποιητών, των πεζογράφων και των ερευνητών ως μια ατμομηχανή που οδηγεί στην αμαξοστοιχία του Πνευματικού Ελληνισμού. Το 61ο τεύχος είναι για εμένα το αποχαιρετιστήριο τεύχος και παράλληλα το 1ο τεύχος για τη διάδοχο Σταματία Καππέ, που έδειξε τον μεγαλύτερο ζήλο και πάθος να συνεχίσει αυτό τον μακρύ δρόμο». Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στον σκοπό που υπηρετεί η έκδοση του περιοδικού ενώ το περιοδικό παρουσίασαν επίσης ο κ. Γιώργος Γιακουμινάκης αντιπρόεδρος της ΔΕΕΛ, ο κ. Κώστας Β. Δημουλάς, επί τιμή Α’ σχολ. σύμβουλος Φιλολόγων, πρ. αν. δ/ντής Π.Ε.Κ. Εκπ/κών Θεσσαλίας, Διαχειριστής Μορφωτικού Οργανισμού Ψυχοβιοανάλυσης «εκ των υστέρων». Χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Αντωνία Καππέ, λογοτέχνιδα-επιμελήτρια του περιοδικού, η κ. Δήμητρα Μπαρδάνη, πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ, o κ. Δημήτρης Π. Κρανιώτης αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων-Τεχνών η κ. Αικατερίνη Μπατάλια, πρόεδρος της ΔΕΕΛ (Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών) και η επίτιμος πρόεδρος και ιδρύτρια της ΔΕΕΛ κ. Χρυσούλα Βάρα Βαρβέρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass