«Αιχμή του δόρατος για τον ελληνικό πολιτισμό το Θεσσαλικό»

ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟΣ ΣΑΠΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2020 16:30

Αιχμή του δόρατος και οδηγό για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό χαρακτήρισε το Θεσσαλικό Θέατρο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας κατά την εκδήλωση της κοπής πίτας του χθες στο «Θέατρο Κώστας Τσιάνος».

Παρουσία της Διοίκησης του Θεσσαλικού, μελών προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εργαζομένων, ηθοποιών, αλλά και παιδιών από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αυτισμό Νομού Λάρισας, αλλά και πολύ κόσμου και με φόντο τα βραβεία που έφερε το Θεσσαλικό Θέατρο το καλοκαίρι από το Βιετνάμ, ο Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Νίκος Καλτσάς και η καλλιτεχνική διευθύντρια Κυριακή Σπανού έκοψαν την πίτα.

Τη χθεσινή εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης Νίκος Καλτσάς, που, αφού ευχαρίστησε τους παρευθερέντες για την παρουσία τους, σημείωσε ότι «Ο μεγάλος μας στόχος είναι λιγότερα λεφτά από τον Δήμο Λαρισαίων και περισσότεροι θεατές και Λαρισαίοι θεατρόφιλοι. Ενας μεγάλος στόχος μας είναι η μετεγκατάσταση του Θεσσαλικού στο σύγχρονο Προσκήνιο Πολιτισμού, μέρα με τη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά σ' αυτό το μεγάλο όνειρο να αποκτήσει το Θεσσαλικό Θέατρο το σπίτι που του αξίζει. Επίσης μέσα από την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, τις συνέργειες και με σύνθεση απόψεων και χωρίς αποκλεισμούς αισιοδοξούμε πως θα πάμε το θέατρο ακόμα πιο ψηλά», ενώ κάνοντας ένα μίνι απολογισμό τόνισε ότι τα εισιτήρια τη χρονιά που μας πέρασε αυξήθηκαν κατά 25%. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού που επισήμανε ότι «Η κοπή της πίτας του Θεσσαλικού είναι ένας θεσμός. Θεσμός γιατί το Θεσσαλικό Θέατρο ουσιαστικά ήταν η αιχμή του δόρατος από το 1974 και μετά, όχι μόνο για τον τομέα του θεάτρου και του πολιτισμού της πόλης, αλλά γιατί η πρωτοπόρα δράση του αποτέλεσε οδηγό και πυξίδα για τη δημιουργία των ΔΗΠΕΘΕ και της σύγχρονης ελληνικής θεατρικής σκηνής. Σε έρευνα που έγινε μάλιστα το Θεσσαλικό ήταν το πιο αναγνωρίσιμο πολιτιστικό brand. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κυριακή Σπανού και τα δύο διοικητικά συμβούλια και το προηγούμενο και αυτό, γιατί κατάφεραν να πάνε το θέατρο μπροστά, πάντα όμως ακολουθώντας τα χνάρια και τις αρχές του Κώστα Τσιάνου, της Αννας Βαγενά και του Γιώργου Ζιάκα, των ιδρυτών δηλαδή του Θεσσαλικού Θεάτρου». Επόμενη ήταν η κ. Σπανού, που μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «Το Θεσσαλικό Θέατρο βασίζεται στον σεβασμό προς τον θεατή, προς τον ηθοποιό, προς όλους, γιατί αυτός ο σεβασμός εμπεριέχει συνέπεια, σοβαρότητα, παρουσία και ευθύνη. Φτιάχνουμε μια σχέση και κάθε βράδυ στις 9 την επιβεβαιώνουμε. Το ότι είναι όλες οι διοικήσεις παρούσες σε μια εποχή κρίσιμη για το μέλλον των δημοτικών θεάτρων είναι η επιβεβαίωση ότι αυτό το σημαντικό και πρωτοπόρο θέατρο είναι ένας χώρος ενότητας και απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα». Ακολούθησε προβολή βίντεο από την εμπειρία του Βιετνάμ και έπειτα κόπηκε η πίτα. «Βασίλεψε» η μικρή Ροδάνθη Ντάνου από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων με το φλουρί να αντιστοιχεί στο λεύκωμα «Μνήμη της πόλης» και σε ένα σήμα της πόλης αμφότερα από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ντίνος Διαμάντος, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Παναγιώτης Γούλας και Νίκος Γαμβρούλας, η πρώην πρόεδρος του «Θεσσαλικού» Βιβή Τσεκούρα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass