«Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα»

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 15:36

Η ταινία «Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα» (The Boy in the Stripped Pyjamas) θα προβληθεί μεθαύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., στον Μύλο του Παππά, προβολή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που έχει οριστεί να είναι η 27η Ιανουαρίου κάθε έτους. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Άριστον», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Bruno που είναι γιος Γερμανού διοικητή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν λόγω της δουλειάς του πατέρα του μετακομίζουν δίπλα στο στρατόπεδο αιχμαλώτων του Άουσβιτς, το ανήξερο αγόρι, με όρεξη για εξερεύνηση και παιχνίδι, θα φτάσει στην απαγορευμένη περιοχή και θα γίνει φίλος με έναν μικρό Εβραίο που βρίσκεται από την άλλη μεριά του φράχτη. Η απαγορευμένη φιλία του γιου του κατακτητή με τον ανήλικο αιχμάλωτο, καθώς και οι οικογενειακές ισορροπίες στο σπίτι του διοικητή, θα προκαλέσουν ένα ντόμινο εξελίξεων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεδομένου ότι ο ρατσισμός και ο πόλεμος αποτελούν βασικές θεματικές ενότητες του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, η εν λόγω εκδήλωση αποκτά επιπλέον έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα ενώ, συγχρόνως κινητοποιεί το ενδιαφέρον των μαθητών δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προβληματιστούν και να στοχαστούν κριτικά.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass