Γενική συνέλευση για τους «Φίλους της Πινακοθήκης»

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΥΦΑΝΣΕΙΣ. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΠΙΣΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ»

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 15:37

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα» θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. (ελλείψει απαρτίας στις 6.30 μ.μ.) στη Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Με το πέρας της συνέλευσης θα ακολουθήσει παρουσίαση από την κ. Ειρήνη Α. Οράτη, ιστορικό Τέχνης - Επιμελήτρια Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank και μέλος του Συλλόγου, της έκθεσης «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα» που διοργανώθηκε από την Alpha Bank και το Μουσείο Μπενάκη και λειτουργεί στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς από τις 20 Νοεμβρίου 2019 έως την 1η Μαρτίου 2020.

Στην έκθεση συνυπάρχουν ταπισερί και χειροποίητα (hand tufted) χαλιά, μαζί με τους πίνακες ζωγραφικής από τους οποίους προήλθαν. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 με τις ταπισερί της Βασιλικής Πρόνοιας από έργα των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Ν. Νικολάου, Γ. Τσαρούχη, συνεχίστηκε στις δεκαετίες του 1970 και 1980 με τα χειροποίητα χαλιά που έγιναν από έργα των Δ. Μυταρά, Χ. Μπότσογλου, Π. Πρέκα, Β. Κατράκη, Ο. Ζούνη και άλλων και ολοκληρώνεται με τις δημιουργίες των σύγχρονων καλλιτεχνών που δουλεύουν με τις τεχνικές της υφαντικής, παράγοντας έργα που εντάσσονται στο διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα της Fiber Art.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass